Dragnea anunta demiterea conducerii ASF. Ce acuze ii aduce lui Negritoiu

0
67
Dragnea anunta demiterea conducerii ASF. Ce acuze ii aduce lui Negritoiu 1
Dragnea anunta demiterea conducerii ASF. Ce acuze ii aduce lui Negritoiu

Liviu Dragnea îl acuză pe șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Mișu Negritoiu, că a furnizat companiei NN Pensii mai multe informații care au stat la baza izbucnirii scandalului naționalizării pensiilor private și susține că în perioada următoare va declanșa procedurile parlamentare pentru demiterea conducerii ASF.

“Acest scandal este pornit de la domnul Mișu Negritoiu, președintele ASF. Pe de altă parte, Guvernul ar trebui să ceară explicații Ambasadei Olandei (țara de origine a acționarilor NN Pensii – n.red.). Nu poți să pornești un asemenea scandal din nimic. Ceea ce a făcut această companie este nepermis. ASF și Ministerul de Finanțe trebuie să sancționeze foarte mult. O asemenea companie, când primește un astfel de zvon, sună imediat să se informeze la Guvern, nu poți să pornești o campanie online”, a declarat Dragnea.

Anul trecut, parlamentarii din comisia economică au votat în unanimitate schimbarea lui Mișu Negritoiu, invocând tocmai prostul management și faptul că prin politica dusă în fruntea instituției, președintele ASF a acționat în detrimentul firmelor românești de pe piață. Acuzele au venit atât de la politicienii opoziției cât și cei ai puterii.

Citeste si :  Basescu, anunt pentru Dragnea: Iohannis stie sa faca SOCOTELILE

Piața de asigurări a fost zguduită anul trecut de scandaluri, falimente și toate au dus până la urmă la dispariția societăților românești Astra Asigurări, Carpatica. Practic cele mai importante companii de asigurări românești au intrat în faliment. Toată lumea și-a pus problema cum s-a ajuns aici. De ce s-a permis ca aceste societăți să ajungă în acel stadiu, din moment ce ASF avea rolul de a supraveghea piața.

Deși scandalurile se țin lanț, deși politicienii îl amenință pe Mișu Negritoiu, acesta rămâne în continuare pe funcție. Se pare că are un sprijin puternic de la Bruxelles. Mai jos, putem vedea scandalurile care au avut loc în ultima perioadă.

La finalul lunii martie, Asociația Brokerilor a contestat în instanță metoda prin care ASF autorizează persoanele de conducere din piața de capital. Președintele Asociației Brokerilor, Dan Paul, acuză ASF că nu utilizează o procedură cunoscută și publicată în Monitorul Oficial, în interviurile prin care sunt selectate persoanele care să obțină funcții de conducere în piață.

Articolul continua dupa recomandari
Citeste si :  Vin noi dezvaluiri din VALIZA TelDrum! Dragnea si grupul de infractori, pe marginea prapastiei!

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Într-un alt scandal din ultima vreme, Mișu Negritoiu este acuzat că, sub conducerea sa, ASF poartă un război cu anumite firme de asigurări din piață. Criticii îl acuză pe Negrițoiu de utilizarea unor măsuri imprevizibile, cu scopul de a concentra piața în jurul unui număr limitat de multinaționale, în defavoarea jucătorilor independenți.

Un astfel de exemplu este trimiterea de către ASF a unui control asupra firmei Euroins, la doar o zi după ce a dat undă verde unei majorări de capital.

„ASF agreează marile firme inclusiv pentru că pot aduce bani de la companiile mamă, creând, teoretic, un plus de stabilitate. Dar această senzație de război continuu vulnerabilizează restul firmelor și descurajează investițiile. Companiile percepute a fi „în vizorul” ASF (și Euroins nu este singura) nu mai sunt interesate să dezvolte în timp produse noi – de exemplu”, este declarația unei surse din domeniu, făcută sub protecția anonimatului.

Citeste si :  Tactica lui Dragnea: musca si fugi

Vom vedea dacă Dragnea îl va schimba pe șeful ASF în următoarele luni și modul în care o va face. Parlamentul trebuie să îl revoce pe acesta și este nevoie de un vot.

Nu trebuie uitat și faptul că în scurt timp s-ar putea să avem o nouă criză pe piața asigurărilor. Creșterea prețurilor la polițele de asigurări RCA. Prețul a fost înghețat pe o perioadă de 6 luni, printr-o măsură luată de Guvernul Cioloș anul trecut. În luna mai, va trebui să vedem ce soluție va adopta ASF și guvernul Grindeanu în această problemă. Prețul nu va mai putea fi ținut blocat, mai ales că aceasta nu este o măsură normală într-o economie de piață, iar în acest moment niciunul din factorii implicați nu a prezentat public cum se va remedia această soluție.

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.