Dragnea imita modelul „Basescu 2009”

0
439
Dragnea imita modelul „Basescu 2009”
Dragnea imita modelul „Basescu 2009”

Liviu Dragnea, întrebat fiind dacă îi va urma exemplul Alinei Gorghiu în cazul în care nu reușește să facă Guvernul, a replicat imediat:„Îmi voi da demisia dacă PSD nu câștigă alegerile.”

Promisiunea lui Liviu Dragnea pare fermă la prima vedere, dar cum să nu pari hotărât când promiți ceva fără să te expui vreunui risc?! La urma urmei, Liviu Dragnea ar fi demonstrat curaj dacă ar fi promis că demisionează dacă nu reușește să facă Guvernul.

În cazul de față, promisiunea sa valorează la fel de mult ca jurământul lui Băsescu din 2009:„Jur că nu am lovit copilul nici în plex, nici în față cu pumnul”.

Adică, sigur că PSD o să câștige alegerile. Dar cui îi pasă să fie pe primul loc ca număr de voturi, dacă în același timp este incapabil să facă majoritatea, să pună premierul? La această întrebare, Liviu Dragnea a ridicat ieri două degete sus.

Cu ignore de la Iohannis pentru funcția de șef al Executivului, Dragnea nu mai poate fi decât șef peste social-democrați. Acesta definește victoria în alegeri ca simpla clasare pe primul loc, pentru că nu are certitudinea că PSD va reuși să facă și majoritate și nu vrea să riște nimic. În fond, am stabilit mai devreme că Dragnea repetă modelul siguranței lui Băsescu din 2009, nu pe cel al riscului din 2007, cu promisiunea:„Demisionez în cinci minute.”

Episodul 2007 a fost o lecție importantă pentru cei care, prinși în jocul de moment, vor să promită ceea ce nu pot oferi. Iar Liviu Dragnea, învățat că PSD poate pierde pe turnantă, e dornic astăzi doar de jocul „la sigur”.

PNL și USR defilează cu Cioloș, #Platforma100 și câțiva foști miniștri și secretari de stat tehnocrați pe listele lor. PNL pare că a devenit mai incisiv, a „mușcat” până și din sloganul PSD iar social-democraților nu le-a rămas decât o tehnică reactivă, cred eu, fără finalizare: judecata.

Pe de cealaltă parte, după surprizele din primăvară, nimeni nu se mai grăbește să subestimeze USR. Parcă nu se mai avântă lumea să-i ghicească scorul maxim, ci pe cel minim. Peste toate acestea, Liviu Dragnea își securizează pozițiile câștigate, îndeosebi partidul. Mai ales că, Ponta e acolo, gata să fie cerut înapoi.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.