Dragnea primeste lovitura de gratie de la Bruxelles ! Dancila s-a inteles cu Timmermans, recomandarile MCV vor fi puse in aplicare!

0
62

Dragnea primeste lovitura de gratie de la Bruxelles ! Dancila s-a inteles cu Timmermans, recomandarile MCV vor fi puse in aplicare! 1Un purtator de cuvant al Comisiei Europene a anuntat miercuri, la finalul unei intalniri pe care premierul Viorica Dancila a avut-o cu Frans Timmermans, ca implementarea de catre Romania a recomandarilor din raportul MCV a fost accelerata.

”Prim-vicepresedintele Frans Timmermans si premierul Viorica Dancila au avut o scurta intalnire si amandoi au confirmat ca discutiile tehnice dintre Comisia Europeana si autoritatile romane progreseaza si ca activitatea privind implementarea recomandarilor din raportul MCV si a solicitarilor suplimentare este accelerata, existand perspectiva unor rezultate concrete in curand”, a declarat purtatorul de cuvant.

Viorica Dancila s-a intalnit cu Frans Timmermans la Bruxelles, pemtru a treia oara in ultimele trei saptamani.

Citeste si :  VOLEI: ROMANIA S-A CALIFICAT LA CAMPIONATUL EUROPEAN DUPA 23 DE ANI

Principalele recomandari din cel mai recent raport MCV:

1. Legile justitiei

Suspendarea imediata a punerii in aplicare a legilor justitiei si a ordonantelor de urgenta ulterioare.

Revizuirea legilor justitiei tinand seama pe deplin atat de recomandarile formulate in cadrul MCV, cat si de cele formulate de Comisia de la Venetia si de Grupul de state impotriva coruptiei al Consiliului Europei (GRECO).

2. Numirile/revocarile in cadrul sistemului judiciar

Articolul continua dupa recomandari

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Suspendarea imediata a tuturor procedurilor de numire si revocare aflate in curs care vizeaza procurori in functii-cheie.

Citeste si :  Romania, sub ape – Premierul Dancila convoaca Comandamentul de vreme rea

Relansarea procesului de numire a unui procuror-sef al DNA care sa aiba experienta dovedita in domeniul urmaririi penale a infractiunilor de coruptie si un mandat clar pentru ca DNA sa continue efectuarea de anchete profesioniste, independente si impartiale in cazurile de coruptie.

Numirea imediata, de catre Consiliul Superior al Magistraturii, a unei echipe interimare de conducere a Inspectiei Judiciare si numirea, in termen de trei luni, prin concurs, a unei noi conduceri a acestei institutii.

Respectarea avizelor negative ale Consiliului Superior al Magistraturii referitoare la numirea sau revocarea unor procurori cu functii de conducere pana la intrarea in vigoare a unui nou cadru legislativ, in conformitate cu recomandarea 1 din ianuarie 2017.

Citeste si :  SONDAJ ALEGERI PREZIDENTIALE 2019 : Cine credeti ca va ajunge in turul al doilea la Alegerile Prezidentiale ?

3. Codul penal si Codul de procedura penala

Inghetarea intrarii in vigoare a modificarilor propuse a fi aduse Codului penal si Codului de procedura penala.

Relansarea procesului de revizuire a Codului penal si a Codului de procedura penala tinand seama pe deplin de necesitatea de a se asigura compatibilitatea acestor coduri cu dreptul UE si cu instrumentele internationale in materie de combatere a coruptiei, precum si cu recomandarile formulate in cadrul MCV si cu avizul Comisiei de la Venetia.

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.