DSVSA DOLJ a demarat controalele specifice Sărbătorilor Pascale

0
158

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, Directia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj, a demarat controalele tematice specifice , pentru a asigura cetăţenilor un comerţ cu alimente sigure și a preveni apariția de toxiinfecții alimentare.

La aceste acţiuni de control participă, alături de medicii veterinari, și inspectori de specialitate din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj și medicii veterinari oficiali din cadrul circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor oficiale ; Craiova , Filiasi , Bailesti, Calafat ,Segarcea si Dabuleni.

Controalele urmăresc verificarea respectării condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate pieţele agro-alimentare, abatoarele şi centrele de sacrificare cu activitate temporară, unităţile de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală și nonanimală, precum şi din unităţile de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unităţi de alimentaţie publică, pizzerii, cantine, unităţi tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unităţi de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare etc).

DSVSA Dolj a stabilit un program de lucru pentru perioada 28 martie – 15 aprilie 2023 (premergătoare Sărbătorilor Pascale Catolice și Sărbătorilor Pascale Ortodoxe), în baza căruia medicii veterinari vor efectua controale şi verificări asupra modului în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor în obiectivele supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Astfel, în perioada 28.03.2023 – 15.04.2023 este asigurată permanenţa activității prin programul prelungit la nivelul DSVSA Dolj și CSVSAO din Craiova, Filiasi ,Bailesti , Segarcea , Calafat si Dabuleni inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică. La sediul acestora sunt afişate : programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli în domeniul siguranţei alimentelor. Aceste informații sunt postate și pe site-ul DSVSA Dolj.

Inspectorii DSVSA Dolj, în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului Judetean de Poliţie Dolj si Inspectoratului Judetean de Jandarmi Dolj vor efectua controale in echipe mixte în piete agroalimentare ,targuri , abatoare si in trafic asupra transporturilor de animale.

Centrulul de sacrificare a mieilor amenjat temporar de Primaria Craiova in Piata Chiriac , va functiona în perioada 10-15 aprilie , intre orele 07:00 – 17:00.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.