Oricat de dezvoltat este un oras, el nu poate fi considerat cu adevarat dezvoltat daca isi lasa o parte din cetateni in urma.
Comunitatilor din cartierele marginase ale Craiovei trebuie sa li se acorde aceleasi conditii ca si celor din centrul orasului. Daca locuitorii din centrul orasului au acces la reteaua de distributie operata de Distrigaz Sud fara costuri suplimentare atunci pentru locuitorii din Mofleni, Bariera Valcii, Popoveni, etc. trebuie sa fie acelasi regim.
Noi consideram ca distribuitorul de gaze poate suporta cheltuielile de extindere a retelei pe toate strazile si aleile orasului(E.ON si Engie controleaza autoritar furnizarea de gaze in regim reglementat pentru populatie, cu o cota de piata cumulata de aproape 93% in septembrie anul trecut, potrivit celor mai recente date publice ale ANRE (44,02% – E.ON, 48,81% – Engie), fiind si cei mai mari operatori de retele de distributie a gazelor din Romania, prin subsidiarele Delgaz Grid si Distrigaz Sud Retele.
Primaria Craiova trebuie sa se implice in rezolvarea problemei, nu sa asiste pasiv la discriminarea cetatenilor din zonele marginase. Primaria trebuie sa reprezinte cetatenii in relatia cu operatorii de servicii care isi desfasoara activitatea pe teritoriul orasului. Daca nu poate convinge operatorul sa suporte cheltuielile ( asa cum ar fi normal, pentru ca acesta isi va recupera sigur cheltuielile in viitor din incasarile de la consumatorii racordati la retea), trebuie sa se implice in extinderea retelei pe toate strazile si aleile, ca partener al operatorului.
Primaria Craiova trebuie sa suporte impreuna cu operatorul cheltuiele de extindere a retelei de distributie a gazelor, din bugetul local, sa discute cu autoritatile centrale pentru a obtine facilitati pentru operator astfel incat sa-l cointereseze in realizarea investitiilor, sa acceseze fonduri europene pentru extinderea retelei de distributie gaze. Nu sa arunce noi poveri pe spatele unor oameni, majoritatea cu posibilitati financiare reduse.
Views: 1