Home » Actualitate » Educatie » Dupa contestatiile de la Bacalaureat, in Dolj au aparut inca doua note maxime

Dupa contestatiile de la Bacalaureat, in Dolj au aparut inca doua note maxime

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dupa contestatiile de la Bacalaureat, in Dolj au aparut inca doua note maxime

Ieri, au fost facute cunoscute toate rezultatele contestatiilor depuse de candidatii care au sustinut Bacalaureatul – sesiunea de vara. Este o crestere a procentului de promovabilitate, la nivel judetean si, mai mult, doua note maxime obtinute. Oricum, putem vorbi de aproape 70% procentul celor care au obţinut media minimă de absolvire 6,00.
După ce s-au prezentat, zilele trecute, primele rezultate ale Bacalaureatului – sesiunea de vară din 2017 –, a apărut şi tabelul final, după rezolvarea contestaţiilor. Astfel, conform acestuia, putem vorbi de o creştere de la 68,95% la 69,77% a celor care au obţinut media finală de minimum 6,00. «Putem spune de o creşterea procentajului de promovabilitate, dar, mai mult, avem, după contestaţii, încă două note maxime. Din păcate, s-au înregistrat şi două „picări”, la Colegiul Naţional „Carol I” şi la Liceul „Henri Coandă”, unde elevii au fost declaraţi respinşi, după ce au fost luate în calcul notele contestaţiilor. Dar, din fericire, avem două note maxime, în plus. Dintre dosarele depuse, 94 au primit aceeaşi notă, 765 au avut în plus, iar 701 – în minus. Vom analiza efectele acestui examen şi vom monitoriza atent orele de pregătire, astfel încât, în sesiunea de toamnă, să avem cât mai puţine cazuri de nepromovabilitate. Vor fi organizate ore de pregătire suplimentară, fiecare tânăr mergând la unitatea şcolară unde a învăţat şi va fi păstrată legătura cu foştii diriginţi. Vrem să creştem procentul de promovabilitate», a precizat prof. Monica Leontina Sună, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.
La nivelul judetului Dolj s-au înregistrat 1460 de contestatii dintre care 765 au fost admise în plus, 601 admise în minus si 94 de medii au ramas nemodificate.
Cele mai mari medii au fost obtinute de :
Colegiul National ”Fratii Buzesti” Craiova – 100%
Colegiul National ”Carol I” Craiova- 99,66%
Colegiul National ”Elena Cuza” Craiova – 98,88%
Colegiul National Pedagogic ”Stefan Velovan” Craiova – 96,03%
Colegiul National Nicolae Titulescu” Craiova – 92,24%
Pe ultimul loc, cu un procent de 0% sunt clasate unitatile de învatamânt:
Liceul Tehnologic ”Ctin Ianculescu” Cârcea -0%
Liceul Tehnologic ”Ing. Ionete Aurelian” Malu Mare -0%
Liceul Tehnologic Special ”Beethoven” Craiova – 0%
La nivelul judetului au fost obtinute 4 medii de 10,00:
Eleva Mandache Madalina – Colegiul National ”Fratii Buzesti” Craiova
Eleva Ungureanu Adela – Colegiul National ”Elena Cuza” Craiova
Eleva Cîrstea Adina Stefania – Colegiul National ”Elena Cuza” Craiova
Eleva Buzera Adina Ruxandra – Colegiul National ”Carol I” Craiova


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Oferta educationala pentru 2017-2018 Universitatii din Craiova

Oferta educatională pentru 2017-2018 Universitatii din Craiova totalizează 2864 locuri la licență-buget (din care 33 de locuri sunt destinate candidaţilor...

Închide