Decizii definitive în dosarul „Colectiv”: Piedone, 4 ani de închisoare. Afla ce pedepse au primit patronii clubului…

0
161

Magistrații Curții de Apel București (CAB) au pronunțat decizia defintivă în dosarul „Colectiv”, joi, la 6 ani de la începutul procesului. Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la patru ani de închisoare. Pedepse mai mari, cuprinse între 6 ani și 4 luni și 11 ani și 8 luni de închisoare au primit cei trei proprietari ai clubului.

Potrivit deciziei instanței, Piedone are interdicție de a ocupa o funcție publică timp de 5 ani, ceea ce va genera vacantarea funcției de primar al sectorului 5, pentru care ar urma să fie organizate alegeri.

Trei funcționari ai Primăriei Sectorului 4, care inițial primiseră pedepse și de 7, respectiv, 8 ani de închisoare cu executare, au fost achitați.

Cele mai grele pedepse au fost pronunțate în cazul proprietarilor clubului, astfel:

  • George Alin Anastasescu a fost codamnat la 11 ani si 8 luni inchisoare;
  • Costin Mincu a fost condamnat la 8 ani închisoare;
  • Paul Gancea a fost condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare.

Alte pedepse:

  • Pirotehnistul Viorel Zaharia – 6 ani și 10 luni închisoare;
  • Pirotehnistul Marian Moise – 6 ani și 10 luni închisoare;
  • Niţă Cristian Mihai – 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.
  • Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie – achitată. Fusese condamnată în prima instanță la 8 ani de închisoare.
  • Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior – achitată. Primise 7 ani de închisoare în prima instanță.
  • Ramona Sandra Moţoc, referent superior achitată. Primise 3 ani de închisoare cu suspendare şi prestarea a 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.

În plus, instanța a dispus plata unor despăgubiri de zeci de milioane de euro pentru familiile victimelor din clubul Colectiv. Despăgubirile trebuie plătite în solidar de Primăria Sector 4 (condusă la momentul incendiului de primarul Cristian Popescu Piedone), Inspectoratul Pentru Situatii De Urgenta ”Dealu Spirii” Bucuresti-Ilfov, firmele SC Colectiv Club SRL, Sc Golden Ideas Fireworks Artists SRL patronii Colectiv – Anastasescu George Alin, Mincu Costin, Gancea Paul Cătălin și pirotehniștii Moise Marian și Zaharia Viorel.

Piedone: „Pedeapsa mi-am trăit-o acum, în cei 7 ani de zile, nevinovat”

Joi, înaintea pronunțării sentinței în dosarul Colectiv, Cristian Popescu Piedone a declarat că și-a ispășit pedeapsa în acești 7 ani „nevinovat”.

„Colectivul a declanșat semnalul de alarmă pentru legiuitori. Ce au făcut? N-au făcut nimic. Au luat foc spitale în continuare. Dacă acarul păun poate fi Piedone și Piedone poate să-i învie pe toți morții…Am tăcut 7 ani de zile. Eu pedeapsa mi-am trăit-o acum, în cei 7 ani de zile, nevinovat. Nu puteți să știți ce înseamnă să nu e bucuri de ziua mâine și să aștepți părerile date. Domne, nu sunt fată mare! Să-mi arate mie un politician din România asta că e fată mare. Nu e nimeni fată mare, dar vreau să răspund pentru ce fac, nu pentru ce n-am făcut. Astăzi justiția își va spune cuvântul și Dumnezeu”, a declarat Piedone.

După pronunțare, Piedone a precizat: „Nu am ce să comentez, este decizia instanței. Cu demnitate și cu puterea lui Dumnezeu îmi voi duce crucea. (…)Este crucea pe care Dumnezeu mi-a dat să o port. Dar astăzi, voi spune încă o dată: aș fi lăsat capul jos, dar astăzi o să-l ridic și mai sus. Voi lupta pentru a-mi demonstra nevinovăția.

Dacă acei părinți cred că eu le-am omorât copiii, Dumnezeu să-i ierte! Nu se face plată pe Pământ, se face plată în ceruri. Mă voi întoarce. De astăzi, Piedone va începe să vorbească. (…)Nu am stat eu la ghișeu, nu am luat eu acea declarație, nu am măsurat eu spațiul. (…)Rolul primarului este să se ducă la pușcărie dacă deranjează. Eu am crezut în dreptate, se pare că dreptatea o găsești în ceruri, nu pe pământ (…) Unde plec acum? La Penitenciarul Rahova”, a declarat Piedone.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.