Economisirea la C.A.R. TOP INVEST Craiova – noul tău stil de viață

0
Economisirea la C.A.R. TOP INVEST Craiova – noul tău stil de viață
Economisirea la C.A.R. TOP INVEST Craiova – noul tău stil de viață

Pe o piaţă financiară în care de multe ori se fac simţite turbulenţe care afectează foarte multe persoane, economisirea banilor a devenit una dintre principalele metode prin care să-ţi asiguri un viitor stabil şi liniştit.

C.A.R. TOP INVEST din Craiova vine în sprijinul oamenilor care îşi doresc să economisească, dar şi celor care au nevoie de împrumuturi. Casa de Ajutor Reciproc vă stă la dipoziţie cu orice informaţie financiară de care aveţi nevoie pentru a vă uşura traiul şi pentru a vă învăţa cum să gestionaţi veniturile astfel încât să puteţi economisi.

Faţă de creditare, care implică o anume nesiguranţă, economisirea oferă celui care apelează la acest instrument o garanţie a faptului că banii săi sunt protejaţi. Desigur, apare întrebarea dacă acest mijloc, al economisirii, poate să fie şi eficient, având în vedere nevoile pe care dorim să le acoperim. Printre principalele motive pentru care oamenii apelează la economii se numără constituirea unor rezerve financiare pentru situaţii de urgenţă, achiziţionarea de bunuri de consum sau vacanţe care nu se pot cumpăra din veniturile lunare obişnuite. 

Răspunde întrebărilor adresate de redactorul-șef Bogdan Marian Ciurezu, domnul Mihai Roşculeasa preşedintele C.A.R. TOP INVEST, pentru a înţelege mai bine principiile după care funcţioneaază C.A.R-ul şi ce beneficii pot avea oamenii care apelează la serviciile unei astfel de instituţii financiar-sociale.

Bogdan Marian Ciurezu: Ce sunt CAR-urile?

Mihai Roşculeasa: CAR-urile sunt instituţii financiare sociale, a căror activitate este atât cea de creditare, cât şi cea de a oferi membrilor posibilitatea de a economisi. Mai exact, Casa de Ajutor Reciproc este o instituţie financiară, organizată în vederea sprijinirii şi întrajutorării membrilor asociaţi.

Conform definiţiilor utilizate la nivel european, entităţile de tip Case de Ajutor Reciproc se încadrează în domeniul sprijinului mutual financiar. Acestea contribuie la prevenirea excluziunii financiare. Instrumentele de economisire la care cineva poate apela sunt conturile de economii sau depozitele la termen, în cazul băncilor, sau investiţiile în cazul fondurilor mutuale. Fiecare dintre aceste instrumente are însă dezavantaje majore.

 

În primul caz, este vorba despre o eficienţă extrem de scăzută. În momentul de faţă, pe piaţa bancară dobânzile la depozite se situează undeva în jurul valorii de 6,5% pe an. Dacă se adaugă impozitarea dobânzii şi comisioanele care, de cele mai multe ori, nu sunt deloc de neglijat, atunci rezultă că un astfel de instrument nu este foarte convenabil. În acelaşi timp, fondurile mutuale nu oferă neapărat o siguranţă totală a banilor investiţi. Practic, vorbim aici despre un raport între siguranţa banilor şi randamentul lor, corelat cu rata inflaţiei.

C.A.R. TOP INVEST oferă dobândă de 10,5% pe an, cu capitalizare inclusă

Economisirea are avantaje multiple, fie că economisim pentru educaţia copiilor, pentru perioada de pensionare sau pentru evenimente neaşteptate. Chiar şi atunci când urmează să facem o investiţie, tot prin a strânge o sumă de bani ar trebui să începem. Chiar dacă achiziţionăm o locuinţă sau doar renovăm casa, ar trebui, mai întâi, să punem nişte bani deoparte. Un mod simplu de a economisi este respectarea principiului „să te plăteşti pe tine mai întâi“. Aceasta înseamnă că la fiecare perioadă de plăţi, înainte de a fi tentaţi să cheltuim bani, să începem să punem o sumă de bani într-un cont de economii.

A plasa banii într-un loc sigur şi cu randament maxim este extrem de uşor, dacă luăm în calcul posibilităţile oferite de către C.A.R. TOP INVEST. Pornind de la realitatea că aceste instituţii financiare, cum sunt CAR-urile, nu au statut juridic de firmă, deci nu trebuie să facă profit, mecanismele prin care ele pot pune la dispoziţia membrilor instrumente de economisire sunt mult mai eficiente.

Banii depuşi de membrii C.A.R. au statut de fonduri sociale. Practic, o astfel de Casă de Ajutor Reciproc este „deţinută“ de toţi membrii ei. Cum modul de organizare nu este unul de tip firmă, ci mai degrabă unul al organizaţiilor de microfinanţare socială, la finalul unui an fiscal CAR-ul nu trebuie să aibă profit. Prin urmare, ceea ce la bănci se traduce în profit la final de an, la o C.A.R. se va repartiza, pe parcursul întregului an, ca beneficiu către membrii CAR-ului.

În mod concret, pentru anul 2023 C.A.R. TOP INVEST oferă o dobândă de 10,5% cu capitalizare inclusă, ceea ce este cu mult mai mult decât oferă în prezent sistemul bancar. Alt lucru extrem de important este faptul că, la fel ca în cazul băncilor, banii care sunt depuşi sunt garantaţi. Instituţia care face acest lucru este Fondul de Garantare al CAR.

În acelaşi timp, CAR TOP INVEST oferă următoarele avantaje:

-dobânda la economii este certă pentru anul 2023;

-dobânda este mai mare decât la o bancă comercială;

-dobânda nu este impozitată, conform Codului Fiscal;

-economiile sunt garantate de Fondul de Garantare al C.A.R.;

-economiile sunt calculate la soldul zilnic;

-retragerea banilor se poate face oricând.

Răspunde întrebărilor adresate de Bogdan Marian Ciurezu, inspector financiar, Mihai Roşculeasa preşedintele C.A.R. TOP INVEST, pentru a înţelege mai bine principiile după care funcţioneaază C.A.R-ul şi ce beneficii pot avea oamenii care apelează la serviciile unei astfel de instituţii financiar-sociale.

Bogdan Marian Ciurezu : Care este motivul pentru care oamenii ar trebui să apeleze la o Casă de Ajutor Reciproc şi nu la o bancă comercială?

Mihai Roşculeasa: Casa de Ajutor Reciproc TOP INVEST oferă, mai întâi de toate, un avantaj pe care membrii săi îl apreciază întotdeauna: dobânda de 10,5% pe an cu capitalizare inclusă. Este o dobândă mult mai mare decât ceea ce oferă alte instituţii de economisire. Acest lucru este realizat din dorinţa de a încuraja oamenii să economisească, iar în timp, economiile lor să crească.

Spre deosebire de băncile care sunt instituţii comerciale, noi suntem o organizaţie socială. Dobânda oferită de noi NU este impozitată, conform art. 93, lit.b, din Legea nr. 227/ 2105 privind Codul fiscal. De asemenea, noi funcţionăm după principiul potrivit căruia tot excedentul, adică „profitul“, este redistribuit către membrii C.A.R. Desigur că, pe lângă această dobândă de 10,5% care este oferită membrilor, o parte din excedent este distribuită către fondul de risc intern, în rezervele statutare sau către resursele de creditare ale CAR-ului, pe când băncile au alt mod de funcţionare. Ele folosesc sumele din depozitele bancare pentru a oferi credite, iar diferenţa de dobândă percepută reprezintă venitul şi implicit marja de profit a băncii.

Bogdan Marian Ciurezu : De ce este atât de important să economisim?

Mihai Roşculeasa: Economisirea este un principiu de bază al vieţii fiecărei persoane. Noi credem că oamenii trebuie să îşi creeze obiceiul de a economisi, din vreme, chiar şi sume mici. Este important să se deschidă un cont la o bancă sau un fond social la o casă de ajutor reciproc, pentru ca economisirea să devină mult mai uşoară. Ulterior, economiile pot fi folosite pentru îndeplinirea unor obiective sau pentru rezolvarea unor nevoi urgente. Să luăm ca exemplu un cuplu de tineri. Aceştia sunt apţi de muncă şi câştigă o anumită sumă de bani pentru activitatea pe care o desfăşoară. La început, acest lucru este suficient pentru ca ei să fie mulţumiţi.

Dar, odată cu trecerea timpului, apar alte nevoi mai complexe de care starea generală de mulţumire depinde. Este vorba despre faptul că vor să se mute împreună, iar acest lucru implică o serie de cheltuieli. Apoi, urmează căsătoria, care, la fel, este un eveniment destul de costisitor. După ceva timp, apare şi un copil, în a cărui educaţie trebuie investit, iar lista cheltuielilor poate continua. Pe măsură ce timpul trece, nevoile cresc şi ele, iar pentru ca acestea să poată fi satisfăcute este nevoie de economii.

O altă categorie de economisitori sunt persoanele care au intrat în posesia unor sume importante de bani ca urmare a vânzării unor imobile. Aceste persoane, de regulă, achiziţionează alte imobile. Timpul scurs între vânzare şi cumpărare este estimat la 6 luni, perioadă în care banii nu sunt folosiţi. De cele mai multe ori, însă, apar alte nevoi, iar o parte din aceşti bani pot fi cheltuiţi. Depunerea lor ca fond social, pe perioade scurte, aduce un câştig important, care este folosit în general pentru acoperirea costurilor notariale. Păstrarea sumelor acasa, pe lângă riscul pe care-l implică, nu aduce niciun beneficiu.

Bogdan Marian Ciurezu : Când pot fi retraşi banii din fondurile sociale?

Mihai Roşculeasa: Oricând. Dobânda la fondurile sociale se repartizează la finalul fiecărei luni, dar se calculează la soldul zilnic. Cine doreşte să retragă total sau parţial fondul social, o poate face oricând. Dobânda se calculează şi se plăteşte la zi. Solicităm, însă, ca retragerile mai mari să fie anunţate cu câteva zile înainte. Nu vrem să amânăm nici măcar cu o zi restituirea economiilor membrilor C.A.R.

Ciurezu Marian Bogdan : Cum reuşiţi să vă menţineţi pe piaţă, având în vedere concurenţa cu băncile, Ifn-urile şi celelalte CAR-uri?
Mihai Roşculeasa: Piaţa se mişcă, în felul ei, iar noi ne adaptăm acesteia. Când cineva este reticent, trebuie să îi oferim explicaţii şi informaţii. Toate lucrurile menţionate mai sus i se prezintă şi potenţialului membru. Atunci când primeşte explicaţiile, persoana respectivă înţelege cu adevărat cum stau lucrurile. Le propunem celor mai reticenţi să depună o sumă mai mică pentru a vedea cum funcţionează mecanismul fără a simţi că se expun unui risc prea mare. Suntem prezenţi pe piaţă de patru ani. Este o perioadă scurtă, dar faptul că ne aflăm aici arată că suntem o organizaţie serioasă, în contextul în care am trecut prin pandemie, iar războiul e încă la graniţă. Mulţi dintre membrii C.A.R. TOP INVEST au venit la noi ca urmare a recomandărilor făcute de alţi membri. Când ai o anumită stabilitate, membri vechi, recomandări, deja ai o legitimitate pe piaţă.

Referitor la concurenţa cu celelalte organizaţii financiare, aici e mai uşor. Eu conduc case de ajutor reciproc de peste 13 ani şi am o notorietate apreciabilă în domeniu. Apoi, ca entitate financiară suntem organizaţia care oferim, în condiţii de siguranţă maximă, cea mai mare dobândă la economii. În acest moment, dobânda este de 10,5 % pe an cu capitalizare inclusă. De peste 13 ani, toate CAR-urile pe care le-am condus s-au aflat în această postură fruntaşă privind randamentul la economisire. Ifn-urile sunt în concurenţă cu noi, doar pe zona de creditare, băncile au oferit tot timpul dobânzi mai mici la economisire, iar celelalte CAR-uri încă nu se ridică la nivelul pe care dinamica pieţei îl cere. În concluzie, e loc pentru toată lumea pe piaţă. Concurenţa nu este agresivă, există un potenţial mare de dezvoltare pentru toţi.

Bogdan Marian Ciurezu : Ce obiective v-aţi propus pentru acest an?

Mihai Roşculeasa: Dorim să dezvoltăm activitatea C.A.R. TOP INVEST oferindu-le membrilor nu doar posibilitatea de a obţine împrumuturi în condiţii avantajoase, ci şi pentru a avea acces la instrumentele noastre financiare de economisire. În plus, ne propunem ca anul acesta să ajungem la 1.500 de membri economisitori. Pentru membri avem două veşti bune. Una este că în acest an rata inflaţiei va fi dintr-o singură cifră, aşa cum ne informează BNR, iar noi păstram și pentru anul 2024 dobânda la economii de 10,5 %.

A doua veste bună este că odată cu domolirea inflaţiei s-au stabilizat şi costurile împrumuturilor, iar dobânda la creditele acordate nu va mai creşte. Am găsit un echilibru financiar privind costurile, mulţumitor pentru membri, fapt ce a dus la o creştere însemnată a cererilor de credite.

Bogdan Marian Ciurezu : La C.A.R. TOP INVEST pot economisi doar persoanele din Craiova?

Mihai Roşculeasa: La noi pot economisi persoanele din toată ţara. Suntem o casă deschisă şi abordăm economisirea cu mijloace cât mai simple, dar eficiente. În acest sens, pe site-ul nostru www.casadeajutorreciproc.ro  există o secţiune „ECONOMISIRE ONLINE“ în care există un formular de înscriere ca membru C.A.R.. După înscriere, persoana în cauză face depunerea fondului social în contul bancar prin transfer sau depunere la casieria băncii.

Bogdan Marian Ciurezu : Aşadar, cum pot şti oamenii care vor să îşi depună banii la CAR că economiile lor sunt în siguranţă?

Mihai Roşculeasa: Importanța garantării economiilor la casele de ajutor reciproc este crucială. Spun acest lucru întrucât garanția reprezintă un instrument esențial pentru a proteja economiile membrilor. În esență, garantarea reprezintă un angajament din partea unei alte entități, de a returna banii economisiți de un membru, în cazul în care CAR-ul nu mai poate să își îndeplinească obligațiile financiare. Membrii C.A.R. Top Invest au această informație de pe site-ul nostru https://casadeajutorreciproc.ro/economisire-car . De asemenea, primesc aceste informații şi de la personalul C.A.R. atunci când ajung în sediul nostru.

Bogdan Marian Ciurezu : Cine le garantează acest lucru?

 

Mihai Roşculeasa: Fondul de Garantare al Caselor de Ajutor Reciproc (FdGCAR) este o instituție specializată care își propune să garanteze economiile (fondurile sociale) ale membrilor caselor de ajutor reciproc (C.A.R.) din România, în cazul în care acestea nu mai pot să își îndeplinească obligațiile financiare. FdGCAR are un rol important în ceea ce privește protecția economiilor membrilor C.A.R. și menținerea încrederii acestora în organizațiile lor.

Bogdan Marian Ciurezu : Care este cadrul legal?

Mihai Roşculeasa: Importanța FdGCAR constă în faptul că această instituție oferă un nivel suplimentar de protecție pentru economiile membrilor C.A.R. În cazul în care o astfel de instituţie financiară întâmpină dificultăți din punct de vedere economic și nu mai poate să își îndeplinească obligațiile financiare față de membri, FdGCAR intervine și garantează rambursarea economiile acestora. Acest lucru oferă membrilor un sentiment de securitate și contribuie la menținerea încrederii acestora în organizație. Fondul de Garantare al Caselor de Ajutor Reciproc este o instituție financiară deținută de casele de ajutor reciproc din România, cu statut juridic de Federație. Aceasta funcționează în baza Legii 276/ 2000.

Ciurezu Marian Bogdan : Ce atribuții concrete are Fondul de Garantare?

Mihai Roşculeasa: FdGCAR poate contribui la creșterea transparenței și a responsabilității în cadrul C.A.R. Membrii unei CAR care este parte a FdGCAR au motive de liniște, siguranță și încredere privind economiile lor. FdGCAR este o instituție specializată în garantarea economiilor membrilor CA. Aceasta are ca scop protejarea economiilor în cazul în care CAR-ul întâmpină dificultăți financiare. FdGCAR garantează integral economiile depuse la CAR-urile care fac parte din Fond. În cazul în care CAR-ul este incapabil să restituie economiile membrilor săi, FdGCAR va interveni și va asigura restituirea sumelor garantate.

Economiile membrilor CAR-urilor care sunt garantate de FdGCAR au, prin urmare, un nivel mai mare de protecție. Acest fapt aduce mai multă liniște și siguranță financiară pentru membrii, deoarece știu că, în cazul unor probleme cu CAR-ul, economiile lor sunt protejate prin intermediul FdGCAR. Scopul principal al FdGCAR este în primul rând să nu lase o C.A.R. să ajungă în starea de insolvență, acest lucru se realizează printr-o supraveghere atentă și controale periodice.

C.A.R. Top Invest este membră a FdGCAR de la înființare

Bogdan Marian Ciurezu : Din experienţa dumneavoastră, care sunt motivele pentru care se tem oamenii atunci când vine vorba să îşi depună banii într-un CAR?

Mihai Roşculeasa: În general pentru că această informație referitoare la garantare nu este transmisă destul de des de către CAR-uri. Populația este parțial reticentă pentru că nu știe înainte de a veni la sediul unei C.A.R. dacă economiile sunt garantate. Există mai multe motive pentru care garanția este importantă și trebuie transmisă public în fiecare zi. În primul rând, garanția oferită membrilor reprezintă un nivel de securitate în ceea ce privește economiile lor. În cazul în care casa de ajutor reciproc întâmpină dificultăți financiare, garanția oferită membrilor de un Fond de Garantare este o cale de a-și recupera banii economisiți. Această protecție poate fi deosebit de importantă pentru membrii cu venituri mici sau care se bazează în mare măsură pe economiile lor pentru a face față cheltuielilor, fără a exclude ceilalți membri.

Bogdan Marian Ciurezu : Am clarificat importanța garantării, să trecem la capitolul economisire. Cât de simplă sau de complicată este modalitatea de economisire?

Mihai Roşculeasa: Economisirea este un concept esențial în viața noastră. Cu toții știm că banii nu cresc în copaci, ci trebuie să lucrăm din greu pentru a-i câștiga. C.A.R. Top Invest oferă o oportunitate unică de a economisi și de a obține randamente considerabile, fără a fi nevoie ca membrii să fie experți în domeniul financiar. Procesul de economisire la C.A.R. Top Invest este incredibil de simplu. Tot ce trebuie să facă o persoană este să aloce o sumă lunară sau ocazională convenabilă, pe care îşi poate permite să o economisească. Această sumă va fi investită în împrumuturi adecvate, acordate cu giranți, care au fost riguros selectate și gestionate de ofițerii de credit. Important este să economisim și să o facem cu frecvență lunară. Momentul când începem să economisim nu trebuie amânat, fiindcă economisirea ne poate aduce beneficii pe termen lung şi stabilitate financiară.

Bogdan Marian Ciurezu : De ce este atât de important să economisim din timp?

Mihai Roşculeasa: Timpul este un factor crucial în atingerea obiectivelor financiare. Cu cât începem să economisim mai devreme, cu atât vom beneficia de o perioadă mai lungă în care banii noștri „cresc“ și ne aduc beneficii considerabile pe termen lung. Fiecare zi de întârziere în economisire este o zi în care pierdem potențialul de a obține randamente mai mari.

În plus, economisirea la C.A.R. Top Invest ne oferă un nivel ridicat de securitate financiară. Fondul social este supravegheat și reglementat, ceea ce ne asigură că banii sunt în mâini sigure și că sunt investiți în credite responsabile. Așadar, haideți să nu mai amânăm economisirea! Acum este momentul perfect pentru a acționa și pentru a ne asigura un viitor financiar mai bun. C.A.R. Top Invest este partenerul de încredere care vă poate ghida și vă poate sprijini în acest proces. Nu pierdeți ocazia de a vă pune în mișcare economiile și de a vă transforma visurile în realitate!

Bogdan Marian Ciurezu : Cum ați încurajat economisirea?

Mihai Roşculeasa: În ultimii ani, am observat o schimbare semnificativ-pozitivă în comportamentul membrilor noștri de la CAR Top Invest, în ceea ce privește economisirea. Prin intermediul strategiilor noastre inovatoare și a ofertei de beneficii atractive, am reușit să generăm o dorință mai mare de economisire în rândul membrilor noștri, prin dobânzi competitive. Ştim cu toţii că dobânda joacă un rol crucial în atragerea economiilor membrilor noștri. Prin urmare, am revizuit constant politica noastră de dobândă pentru a oferi rate competitive și atractive pentru economiile depuse la CAR. Am realizat cercetări riguroase pentru a ne asigura că suntem în concordanță cu ofertele din piață și am adaptat dobânzile în consecință, pentru a fi cei mai buni.

Sesiuni de informare oferite gratuit

Astfel, membrii noștri au fost motivați să economisească la CAR pentru a obține randamente mai bune. De asemenea, conștientizarea și educația financiară au fost pilonii noștri centrali pentru a încuraja economisirea. Am dezvoltat materiale și resurse informative pentru membrii noștri, oferindu-le informații valoroase despre beneficiile economisirii și strategii de gestionare a finanțelor personale, pe care le-am publicat pe paginilie noastre de social media. Am organizat, de asemenea, sesiuni de informare pentru a-i ajuta pe membrii noștri să dobândească abilități financiare și să ia decizii informate legate de economisire.

În acelaşi timp, am investit în tehnologie pentru a face economisirea mai ușoară și mai accesibilă pentru clienții noștri. Am dezvoltat o platformă online intuitivă care permite membrilor să-și gestioneze resursele și să facă economii în mod convenabil. De asemenea, am introdus servicii de asistență telefonică și prin chat, oferind membrilor noștri suport prompt și personalizat în toate aspectele legate de economisire.

Cu alte cuvinte, ne dorim să fim cât mai aproape de clienţii noştri existenţi şi viitori şi să îi ajutăm să îşi gestioneze atât de bine economiile astfel încât să se înmulţească în mod constant.

Bogdan Marian Ciurezu : Concret, dacă cineva vrea să depună o sumă de bani la CAR TOP INVEST care sunt paşii?

Mihai Roşculeasa: Persoana în cauză vine în sediu, consultă statutul C.A.R., solicită și primește informații, semnează cererea de înscriere ca membru, apoi face transferul de fond social.

Bogdan Marian Ciurezu : Se poate face şi online această depunere?

Mihai Roşculeasa: Da. Pe site-ul C.A.R. Top Invest, casadeajutorreciproc.ro există secțiunea Economisire Online, unde avem un formular de înscriere. Acolo se consultă statutul, se trimite formularul cu datele de identificare, după care se efectuează depunerea fondului social în contul bancar. După înscriere, la sediu sau online, fiecare membru primește acces în platforma Home CAR, cu user și parolă, cu posibilitatea de a vizualiza și consulta soldul, operațiunile și dobânda primită.

Bogdan Marian Ciurezu : Există anumite condiţii speciale pentru economisirea într-o CAR sau orice persoană are acest drept?

Mihai Roşculeasa: O persoană care a împlinit vârsta de 18 ani, obține venituri de natură salarială sau este pensionar, fără deosebire de naționalitate, sex, vârstă, convingeri politice sau religioase, este eligibil pentru a deveni membru C.A.R. Top Invest și poate economisi.

Ciurezu Marian Bogdan : Dacă persoana care economiseşte o sumă de bani la CAR şi după o vreme are nevoie de o parte din acei bani, în cât timp îi poate retrage?

Mihai Roşculeasa: Foarte repede, în funcție de suma de fond social retrasă parțial sau total. Pentru sume de până-n 10.000 lei, rambursarea se face pe loc. Pentru sume mai mari, retragerea se face în 30 de zile, perioada maximă.

Bogdan Marian Ciurezu :  Cum se calculează dobânda pentru banii rămaşi?

Mihai Roşculeasa: C.A.R. Top Invest a implementat un sistem inteligent de calcul. Dobânda se calculează la soldul zilnic. Așa că un membru poate să facă operațiuni de depunere sau retragere a economiilor în fiecare zi, soldul zilnic este suveran, dobânda oferită de 10 % pe an se calculează raportat la valoarea zilnică. La finalul fiecărei luni se adaugă capitalizarea dobânzii. Prin comparație, de exemplu, un depozit bancar, costituit pe un de zile, dacă l-ai spart după 8 luni, ai pierdut întreaga dobândă acumulată până în acel moment. La C.A.R., retragerea unei sume parțiale de fond social, nu-ți creează niciun dezavantaj. Acest aspect este foarte apreciat de membrii noștri.

Bogdan Marian Ciurezu : Care ar fi data la care se poate retrage o sumă de bani din total astfel încât să nu fie afectată dobânda din luna precedentă?

Mihai Roşculeasa: Oricând! Așa cum am menționat, modul de calcul al dobânzii la soldul zilnic, oferă posibilitatea unui membru să retragă în orice zi dorește o sumă parțială din fondul social. El nu va piarde niciun leu cuvenit. Precizez că nu există niciun fel de comision pentru depuneri sau retrageri de fond social, totale sau parțiale, oricând ar fi efectuate.

Bogdan Marian Ciurezu : În ultimii ani s-a observat o dorinţă mai mare de economisire la CAR?

Mihai Roşculeasa: Da. Rezultatele financiare realizate de C.A.R. Top Invest arată că economisirea a crescut în fiecare an cu cel puțin 50 % față de anul predecent. Dobânda oferită la economii, posibilitatea de retrage a fondului social, total sau parțial, a dat încredere membrilor să economisească mai mult. În plus, faptul că noi CAR Top Invest suntem membri ai FdGCAR a evidențiat faptul că organizația respectă standardele și reglementările stabilite de Fond, că se supune supravegherii și controlului financiar. Aceste aspecte au adus încredere membrilor și a încurajat creșterea numărului de membri.

 Prin diversitatea produselor de economisire, dobânzile competitive, promovarea educației financiare și investițiile în tehnologie, CAR a reușit să creeze o dorință mai mare de economisire în rândul membrilor săi. Eforturile noastre de a oferi condiții atractive și de a încuraja economisirea au contribuit la crearea unei relații puternice cu membrii noștri. În acelaşi timp, ne-am sprijinit membrii să-şi atingă obiectivele financiare pe termen lung.

Bogdan Marian Ciurezu : Persoanele care îşi doresc să economisească sau să facă un împrumut, unde pot primi consultanţă? Pot primi informaţii şi telefonic?
Mihai Roşculeasa: Pot folosi mai multe canale de comunicare. Îi primim în fiecare zi la sediul nostru din Craiova, str. Mihail Kogalniceanu, nr.19 (vizavi Casa de Pensii). Putem discuta telefonic la numerele de telefon 0351. 44.55.33, 0351.44.44.00, 0774.55.07.68, 0774.92.23.54, 0772.02.40.78, 0773.76.06.28, pe Whatsapp, prin email la office@casadeajutorreciproc.ro , pe canalele de social media: Facebook, Instagram, Twitter. Recomandăm vizualizarea site-ului nostru www.casadeajutorreciproc.ro și a paginilor de facebook CAR Top Invest https://www.facebook.com/cartopinvest/ .
Acolo se pot găsi multe informaţii importante.

CIUREZU MARIAN-BOGDAN, redactor-sef Jurnal de Craiova.

Views: 3

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.