ECOSUD si Locurile de parcare – principalele probleme ale PNL Craiova

0
126
ECOSUD si Locurile de parcare - principalele probleme ale PNL Craiova 1
Problema Primariei cu ECOSUD si Locurile de parcare – principalele probleme ale PNL Craiova

Miercuri, 26.04.2017, incepand cu ora 11:00, la sediul PNL Dolj, a avut loc o conferinta de presa  sustinuta de consilierii municipali ai PNL Craiova: Sirop Flavius, Vasile Marian si Caplea Doru.

Consilierul local Marian Vasile face un apel la ECOSUD să vină la discuții cu reprezentanții municipalității și să înceteze cu bâlciul publireportajelor din presă.

„În fiecare zi citim în presă că noi,  CLM Craiova, am avea un dialog cu această societate, dar noi am ajuns să fim informaţi din spaţiul public. Facem un apel, pe această cale, către Eco Sud să termine cu acest bâlci! Dialogul cu instituţia CL nu se face prin publireportaj, prin comunicate de presă. Dacă dânşii, într-adevăr, vor binele oraşului şi al craiovenilor, să vină la discuţii cu noi. Îi aşteptăm cu drag în cadrul şedinţelor comisiilor de specialitate. Acolo dânşii îşi pot expune punctul de vedere, avem şi aparatul administrativ şi vom decide legalitatea, oportunitatea solicitărilor dânşilor. Aceste comunicări în spaţiul public nu fac bine nimănui şi nu duc la nici un rezultat”, a declarat Marian Vasile. „ Soluţia este foarte simplă: Primăria Craiova, prin SC Salubritate, trebuie să investească în colectarea selectivă şi reciclarea deşeurilor. Astfel încât noi să ducem la groapa de gunoi de la Mofleni o cantitate redusă de deşeuri. Factura emisă de Eco Sud va fi mai mică şi, automat, facturile pe care SC Salubritate le dă craiovenilor, să fie mai mici. Aceasta este soluţia. Suntem în 2017, trebuie să ne poziţionăm ca un oraş verde. Şi Primăria Craiova are foarte mulţi bani, dar bugetul nu este gestionat aşa cum trebuie”, a mai spus consilierul PNL.

 

Citeste si :  Mario Ovidiu Oprea ,Senator PNL : Sunt absolut convins ca PSD se teme de o prezenta masiva la vot!

Flavius Sirop  nu este de acord cu proiectul de hotărâre referitor la regulamentul după care se va desfăşura activitatea de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar, aflat pe ordinea de zi a Consiliului Local Craiova, considerând că, înainte de toate, municipalitatea trebuie să asigure că şoferii au unde să parcheze şi abia apoi să treacă la ridicarea maşinilor.

 „În primul rând, a fost votat un nou regulament prin care se propunea vânzarea de către parcări plătite prin sms. Ori noi nu le-a, înfiinţat pe alea plătite, dar ne apucăm să ridicăm maşinile. Hai să începem cu începutul… să înfiinţăm acele parcări, să ne asigurăm că există suficiente locuri de parcare şi abia apoi să trecem la ridicări“, a declarat Flavius Sirop. Acesta a adăugat că unele dintre articolele din regulament ce urmează a fi votat sunt exagerate şi ar trebui modificate. „Noi am găsit câteva puncte cu care nu suntem de acord şi pe care le considerăm exagerate. Articolul 11, spre exemplu, vorbeşte despre faptul că şoferul este direct răspunzător pentru prezenţa în autovehicol a unor persoane care nu sunt vizibile. Adică, dacă cineva parchează neregulamentar şi are în maşină un copil, iar acesta nu este observat, se trezeşte că maşina este pe platformă cu tot cu copil înăuntru. Credem că acest articol poate fi îmbunătăţit. De asemenea, articolul care spune că, în cazul în care proprietarul maşinii parcate neregulamentar se întoarce înainte de a-i fi ridicată maşina, acesta va plăti contravaloarea ridicării maşinii. Nu mi se pare corect să se încaseze taxa de ridicare din moment ce acest lucru nu s-a întâmplat“, a mai spus consilierul PNL.
Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.