Editorial : Cand fotbalul a devenit captiv televiziunilor …

1
935

Fotbalul romanesc este in declin dar o parte din acest declin se datoreaza si televiziunilor care sunt dependente de rating si calca in picioare absolut tot.

Un meci de fotbal nu inseamna bucuria unui spectacol si a fost transformat intr-o masina de bani.
Azi se joaca un meci, sambata inca unul, duminica 4 meciuri iar luni 2.
Acest lucru se stia de ceva timp ca echipele romanesti din Europa Conference League vor evolua joi dar reprezentantii fotbalului romanesc nu au luat in considerare aceasta situatie astfel ca duminica avem cele 4 echipe care joaca in aceasta competitie ..

Sepsi va evolua de la ora 12:00 iar vremea in Miercurea Ciuc este una foarte buna pentru fotbal. Duminica sunt estimate aproximativ 32°C.

Problema este la al doilea meci : FCU Craiova vs CFR Cluj. Meciul este programat la ora 16:00 ..
Duminica in Craiova sunt estimate aproximativ 40°C . Sa mentionam ca aceste grade sunt masurate la umbra si la aproximativ un metru.
Cate grade sunt pe gazonul stadionului din Craiova ? Peste 45°C sa nu zicem 50°C..

S-a ajuns aici pentru că în campionatul românesc, spre deosebire de marile competiţii fotbalistice ale Europei, televiziunile refuză programarea unor partide la aceeaşi oră. Drept urmare, în loc să se joace în nocturnă, Sepsi – FC Argeş (duminică, ora 12.00) şi FCU Craiova – CFR Cluj (duminică, ora 16.00) se vor disputa în toiul zilei, în nişte temperaturi inumane.

Marţi seară, în cadrul unei intervenţii la emisiunea „Fotbal Club“, difuzată de Digi Sport, finanţatorul Craiovei, Adrian Mititelu, a vorbit cu moderatorul Radu Naum despre acest subiect.
Când patronul Stiintei a pus o întrebare firească, „De ce nu putem să punem două meciuri la aceeaşi oră?”, a venit replica tăioasă a lui Radu Naum: „Dacă punem două meciuri în acelaşi timp, atunci înjumătăţim şi banii din drepturile TV”.

În concluzie: cine plăteşte, are dreptul la orice, inclusiv la a pune în pericol sănătatea jucătorilor.

Eu as vrea sa il invit pe domnul Naum sa vina la Craiova duminica si sa stea 10 minute pe gazonul stadionului ..
Nu sa alerge si apoi sa ne spuna cum se simte .. daca poate alerga 90 de minute ..

Asemenea atitudine dauneaza grav fenomenului iar domnilor moderatori avem o singura rugaminte : SA FITI OAMENI!

Ciurezu Marian Bogdan

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.