Home » Life & Style » Dieta & Fitness » Efectele comune ale berii si paracetamolului descoperite de cercetatori

Efectele comune ale berii si paracetamolului descoperite de cercetatori

Efectele comune ale berii si paracetamolului descoperite de cercetatori

Cercetatorii englezi au ajuns la concluzia că, pentru ameliorarea durerilor, berea poate avea efecte mult mai puternice decât administrarea analgezicelor. Pe de altă parte, cantitatea administrată poate face mai mult rău decât bine, aşa că trebuie controlat nivelul de alcool consumat.

Capul îţi este greu ca o piatră de moară, iar camera se învârte cu tine; când eşti mahmur, administrarea analgezicelor nu este de fiecare dată cea mai bună idee, scrie publicaţia The Independent. Se pară că vorba „cui pe cui se scoate“ se aplică şi în acest caz. Şi nu doar pentru a face faţă mahmurelii. Potrivit noilor cercetătorilor, consumul a două beri este mai eficient pentru ameliorarea durerilor decât administrarea paracetamolului. După ce au efectuat 18 studii, cercetatorii de la Universitatea din Greenwich au descoperit că două halbe de bere pot reduce durerea cu 25%.

Prin ridicarea nivelului de alcool din sânge la aproximativ 0,08%, veţi oferi organismului o micşorare a senzaţiei de durere. „Rezultatele sugerează că alcoolul este un analgezic eficace, care are puterea de a reduce intensitatea durerii, lucru care ar putea explica abuzul de alcool la persoanele care se confruntă cu dureri persistenta, în ciuda consecintelor nefaste în ceea ce priveşte efectele acestuia asupta sănătăţii pe termen lung“, spun cercetatorii.

Totuşi, studiile nu au clarificat dacă alcoolul reduce senzaţia de durere prin modificarea receptorilor creierului sau prin scăderea nivelului anxietăţii. „Alcoolul poate fi comparat cu medicamentele opioide cum ar fi codeine, iar efectul este mai puternic chiar decât paracetamolul“, a spus Dr. Trevor Thompson, coordonatorul studiului de la Universitatea Greenwich din Londra. Pe de altă parte, experţii atenţionează asupra faptului că alcoolul în exces nu este benefic organismului uman.

loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Primele 100 de zile din mandatul lui Donald Trump parodiate de catre The Simpsons

Minţile creative din partea serialului animat The Simpson au lansat de curând o scurtă animaţie ce se centrează pe primele...

Închide