Elev de 9 ani din Craiova, prins cu un briceag in scoala

0
1418

Şi în această săptămână, poliţiştii doljeni au acţionat, atât cu patrule individuale, cât şi cu patrule mixte, în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Acţiunile se circumscriu activităţilor zilnice desfăşurate de forţele de ordine, pentru creşterea gradului de siguranţă în unităţile de învăţământ preuniversitar.

Siguranţa şcolară este o prioritate pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj, iar prin activităţile pe care le desfăşurăm ne dorim să asigurăm o prezenţă activă în unităţile de învăţământ, dar şi pentru a preveni şi combate faptele antisociale.

În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost identificate trei situaţii în care elevii aveau asupra lor obiecte periculoase, astfel:

În ziua de 19 septembrie, în jurul orei 10.40, în incinta unei unităţi de învăţământ, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova au depistat un minor în vârstă de 9 ani, din municipiul Craiova, care avea asupra sa, într-o borsetă, un briceag.

În cursul zilei de 20 septembrie, în jurul orei 12.10, patrula mixtă formată din poliţist din cadrul Secţiei 4 Poliţiei Craiova şi jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj au depistat, pe aleea din curtea unei unităţi de învăţământ, un tânăr de 18 ani, din comuna Coţofenii din Dos, având asupra sa un cuţit.

În aceeaşi zi, în jurul orei 13.30, patrula mixtă formată din poliţist din cadrul Secţiei 3 Poliţiei Craiova şi jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj au depistat, în incinta unei alte unităţi de învăţământ, un tânăr de 16 ani, din municipiul Craiova, având asupra sa, în ghiozdan, un briceag.

În toate cele trei situaţii, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de portul sau folosirea de obiecte periculoase.

Cu această ocazie reamintim că portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare sau cu amendă.

Le recomandăm cadrelor didactice să fie vigilente cu privire la comportamentul elevilor, să le explice acestora riscurile portului/folosirii unor obiecte periculoase în mediul școlar, iar atunci când iau cunoştinţă că un elev a introdus în unitatea de învăţământ un obiect periculos, să sesizeze de urgenţă poliţia.

De asemenea, părinţilor le adresăm următoarele sfaturi:

-Discutați cu copiii referitor la pericolul și consecințele folosirii unor obiecte periculoase, despre faptul că este interzisă introducerea unor astfel de obiecte în mediul școlar;

– Încurajați-i pe copii să evite orice conflict fizic sau verbal în mediul școlar, iar în cazul în care sunt expuși unei asemenea situații, să solicite sprijinul unui cadru didactic sau unui adult de încredere, pentru găsirea unor soluții amiabile de rezolvare;

– Verificați obiectele pe care copiii le poartă asupra lor sau în ghiozdane atunci când merg la şcoală, având în vedere riscurile la care se supun prin portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.