Elevii primesc cadouri de la Ministerul Educatiei! Ce contin acestea

0
127

Elevii primesc cadouri de la Ministerul Educatiei! Ce contin acestea 1Vestea a produs motive de bucurie mai ales pentru parintii elevilor! Un cos cu rechizite, un voucher pentru echipamente sportive si cate un manual pentru fiecare materie de examen. Viitorul an scolar incepe cu “daruri” de la Ministerul Educatiei. Cel putin asa promite Ecaterina Andronescu, care are 600 de milioane de lei de impartit elevilor din invatamantul obligatoriu. Pana acum, doar cei saraci primeau ajutoare de la stat.

ELEVII PRIMESC RECHIZITE
Caiete dictando, de matematica, penar, creioane colorate si trusa de geometrie sau caiete studentesti, in functie de varsta. Este noul cos cu rechizite pe care elevii din toata tara l-ar putea primi din luna septembrie a anului viitor.
In plus, elevii de gimnaziu vor avea in cos doua manuale, matematica si limba romana. Iar daca vorbim despre elevii de liceu vor avea asigurate manualele pentru fiecare materie la care vor sustine examenul de Bacalaureat.

ELEVII PRIMESC VOUCHERE

Citeste si :  ELEVII DE LA CLASELE A II-A, A IV-A SI A VI-A VOR FI TESTATI IN LUNA MAI

Suma de 600 de milioane de lei va acorda din bugetul de la educatie pentru rechizite, dar si vouchere pentru sport. Pentru materia de educatie fizica, elevii vor primi un tichet cu care isi vor putea cumpara imbracaminte si incaltaminte sportiva.

Cosul de rechizite gratuite este binevenit, mai ales in familiile numeroase de la tara.

Bugetul alocat pentru invatamant in 2019 este cu 10 miliarde mai mare fata de anul trecut. Sunt bani cu care Ministerul Educatiei trebuie sa acopere si cresterile salariale ale cadrelor didactice, pregatirea acestora, voucherele de vacanta, dar si datoriile pe care le are de achitat pentru hotararile judecatoresti din trecut.Bugetul alocat pentru invatamant in 2019 este cu 10 miliarde mai mare fata de anul trecut. Sunt bani cu care Ministerul Educatiei trebuie sa acopere si cresterile salariale ale cadrelor didactice, pregatirea acestora, voucherele de vacanta, dar si datoriile pe care le are de achitat pentru hotararile judecatoresti din trecut.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.