Home » Actualitate » Actualitate Craiova » Elicopterele americane Black Hawk ar putea fi produse la Craiova pentru Armata Romaniei

Elicopterele americane Black Hawk ar putea fi produse la Craiova pentru Armata Romaniei

Elicopterele americane Black Hawk ar putea fi produse la Craiova pentru Armata Romaniei

Compania americamă Sikorsky, ar putea produce elicoptere S-70 Black Hawk în România, la Braşov sau Craiova. Asta în cazul în care armata română ar opta pentru acest model pentru înlocuirea flotei de elicoptere Puma, informează News.ro.

Americanii au avut mai multe discuți cu reprezentanții României în ultimul an şi jumătate și au vizitat fabrica de avioane de la Craiova şi IAR Braşov. “Sikorsky şi Lockheed Martin (n.r. grupul din care face parte Sikorsky) continuă să fie interesate de parteneriate cu ţări care dispun de o bază bună de aprovizionare, de o industrie dezvoltată şi de o forţă de muncă calificată, aşa cum este România. Nu pot face comentarii despre modul exact cum vom acţiona până nu cunoaştem mai mult despre intenţiile guvernului român în legătură cu achiziţia de elicoptere, dar suntem întodeauna deschişi la propuneri”, a declarat pentru News.ro directorul regional pentru Europa Centrală şi de Est al Sikorsky Aircraft, Joel Villa.

Sikorsky este al doilea competitor al Airbus Helicopters pentru dotarea armatei țării noastre după Bell Helicopter, care a propus asamblarea în România a modelului AH-1Z Viper.

Prețul unui elicopter ar putea ajunge la peste 20 de milioane de euro, iar conform estimărilor producătorilor de elicoptere România ar avea nevoie de 40-50 de astfel de aparate de zbor.

“Dacă iei un elicopter comercial şi îl vopseşti în verde nu înseamnă că ai un elicopter militar. Un elicopter ca Black Hawk a fost creat special pentru luptă, pe baza experienţei din Vietnam cu modelul Huey. Americanii ştiau ce probleme au fost în operaţiuni reale şi ce voiau de la un elicopter, ceea ce nu este neapărat cazul pentru alte elicoptere de pe piaţă”, a declarat pentru News.ro un expert militar, sub protecţia anonimatului.

 

loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Ministrul Muncii: Indemnizatia pentru cresterea copilului va fi plafonata la 1.800 de euro

Indemnizatia pentru creşterea copilului va fi plafonată la 1.800 de euro, maximum cât există în Europa la ora actuală, iar...

Închide