Emil Boc, AURUL si ARDELENII! Cum a “reusit” sa faca edilul din Untold un brand ..

1
573

De la inceput spunem ca acest articol este pentru o imagine clara fara sa se faca comparatii intre Untold si alt festival. In finalul materialului va explicam si anumite diferente care ar trebui sa faca o imagine clara asupra acestui “fenomen” dar si implicarile politice de care Emil Boc a dat dovada cu o declaratie lipsita de fundament.

Incepem cu istoria Untold care este relatata impecabil de catre PressOne dar si de Adevarul ..

„Adevărul“ a prezentat mecanismul ilegal prin care Federaţia Share a reuşit să organizeze prima ediţie a festivalului Untold, aşa cum rezultă din rechizitoriul procurorilor.

“Procurorii au constatat că Legea nr. 350/2005 şi Regulamentul adoptat de Primăria Cluj-Napoca privind finanţarea nerambursabilă prevăd (art. 4 lit. f şi g din Legea): este exclusă, pe de o parte, posibilitatea destinării fondurilor nerambursabile unei activităţi a cărei executare a fost deja începută sau finalizată la data încheierii contractului de finanţare. De asemenea, finanţarea nerambursabilă trebuia însoţită de o contribuţie de minimum 10% din valoarea totală a finanţării din partea beneficiarului.

Regulamentul de finanţare al Primăriei prevede că solicitantul trebuie să depună alături de cererea de finanţare, printre altele, şi dovada existenţei surselor de finanţare proprii sau oferite de terţi, din care să rezulte că poate suporta cota proprie de finanţare (10%).

„Federaţia Share nu dispunea de resurse financiare, astfel că inculpatul Pop Vlad a plăsmuit extrasul de cont nr. .,.., în care a menţionat contrar realităţii că în contul Federaţiei este disponibilă suma de 359.089,36 lei, înscris pe care l-a anexat la cererea de finanţare nerambursabilă înregistrată la data de 02.12.2014 la Primăria Municipiului … pentru a face dovada existenţei surselor proprii de finanţare”, arată procurorii. În realitate, în contul Federaţiei la finalul zilei de 1 decembrie 2014 era disponibilă doar suma de 1.667,25 de lei.

În rechizitoriu se mai arată că „în cererea de finanţare şi în proiectul depus, inculpatul Pop Vlad a prezentat date inexacte şi incomplete în sensul neevidenţierii faptului că anterior datei solicitării finanţării activitatea de rezervare a artiştilor fusese deja începută şi chiar fusese achitată suma de 200.000 euro, pentru a garanta participarea acestora”., mentioneaza publicatia Adevarul ..

“După o primă ediție de mare succes, finanțată din bani publici, cel mai mare eveniment muzical din România, festivalul Untold, a trecut în proprietate privată, fiind deținut acum de o firmă al cărei acționar majoritar este Sorin Gadola, fiul unui om de afaceri aflat în Top 10 al celor mai bogați clujeni.

Cum a ajuns un întreprinzător privat să primească „la cheie” acest festival, a cărui ediție secundă se anunță și mai mare decât prima? Și cine sunt personajele acestei operațiuni?

Ne-am propus să răspundem la cât mai multe întrebări privind afacerea Untold. Cu atât mai mult cu cât organizatorul din 2015, un consorțiu de ONG-uri aflat sub tutela Primăriei Cluj-Napoca, a rămas cu datorii de circa 500.000 de euro către diverse companii. Iar noul organizator a cerut și mai mulți bani publici pentru Untold 2016.”, scrie publicatia PressOne.

Emil Boc si-a “plantat” un om de incredere in toata aceasta poveste de la inceput iar planurile pareau ca totul este PERFECT . Dar edilul nu pomenea inca numele UNTOLD..

Interesele PDL-iste de la acea vreme au fost foarte multe iar Bogdan Buta parea sa fie stapan pe situatie ..

“În noaptea de Revelion 2015, primarul Emil Boc le dă miilor de oameni adunați în centrul orașului vestea că la Cluj urmează să concerteze Avicii și David Guetta. El precizează inclusiv datele celor două concerte: 30 iulie și 2 august 2015. Datele aveau să rămână nemodificate.

Abia în 5 ianuarie 2015 este anunțat numele evenimentului care-i cuprinde pe faimoșii DJ: Untold. Acest brand era în proprietatea lui Bogdan Buta.

În această fază a articolului, o întrebare retorică: ce-ar fi putut face Bogdan Buta cu „conceptul” său dacă n-ar fi beneficiat de finanțare publică?” scrie publicatia PressOne.

In cele doua articole puteti gasii foarte multe amanunte intersante..
Untold a devenit un brand international dar cu multe nereguli la inceput de drum..

O reteta de succes pusa la cale de catre Emil Boc si alti oameni de incredere..
Daca discutam despre un festival facut din bani publici si unul privat atunci castigator este cel din bani privati ..
Untold poate negocia oricand cu artistii iar preturile difera de la un moment la altul.
Dar despre Untold azi va aducem inca un material interesant ..

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 COMENTARIU

  1. Instituita prin legea 350, finantarea activitatilor culturale cerea un procentaj de 10% dintr-un fond de minim 400.000 euro, ceea ce a usurat preluarea acestei afaceri si de catre private.

    Acest articol ofera o imagine clara a fenomenului Untold, de la de la istoria sa si documentele relevante prezentate pana la implicarile politice si persoanele implicate. Prezenta fidela a detaliilor si informatiilor referitoare a facut ca aceasta sa devina poate cel mai bine documentat material despre acest subiect! Un articol ce indruma cu adevarat cititorul spre a face alegerea corecta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.