Epidemia care face ravagii in Romania

0
53

Epidemia care face ravagii in Romania 1Trei bebelusi din judete Braila, Suceava si Neamt au murit din cauza rujeolei, numarul deceselor ajungand la 49, potrivit datelor transmise de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Aproape doua sute de noi cazuri de rujeola au fost intregistrate in ultima saptamana, numarul total al imbolnavirilor ajungand la 12.187 de la debutul epidemiei. CNSCBT a anuntat ca in ultima saptamana au fost confirmate trei decese provocate de rujeola, la bebelusi de trei luni, sapte luni si noua luni din judetele Braila, Suceava si Neamt. Niciunul dintre bebelusi nu a fost vaccinat, iar decesele au fost confirmate prin legatura epidemiologica, serologic, sau prin izolare virala.

Citeste si :  Picatura de ISTORIE – 22 Ianuarie

Numarul deceselor provocate de rujeola a ajuns la 49 de la debutul epidemiei in Romania. Totodata, CNSCBT a anuntat ca in ultima saptpmana au fost confirmate 199 de noi cazuri, in 19 judete si in municipiul Bucuresti. 63 dintre noile cazuri sunt in judetul Bacau, 26 in Iasi, cate 16 in Neamt si Suceava si cate 12 in Braila si Satu Mare. S-au mai inregistrat cazuri de rujeola in judetele Buzau, Calarasi, Constanta, Olt, Tulcea, Arges, Dambovita, Galati, Harghita, Ialomita, Mehedinti, Prahova si Vaslui. Numarul total de imbolnaviri de rujeola a ajuns la 12.187.

Articolul continua dupa recomandari
Citeste si :  Picatura de ISTORIE – 14 Octombrie

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.