Erasmus pentru tinerii antreprenori

0
676
Erasmus pentru tinerii antreprenori
Erasmus pentru tinerii antreprenori 1
Erasmus pentru tinerii antreprenori

Erasmus pentru tinerii antreprenori este un program de schimb transfrontalier al cărui scop este să ajute antreprenorii începători sau aspiranți să obțină competențele de care au nevoie pentru a administra sau dezvolta o întreprindere mică, lucrând alături de un antreprenor cu experiență din altă țară, pe o perioadă cuprinsă între o lună și șase luni. Acest schimb contribuie la creșterea know-how-ului antreprenorilor și consolidează transferul de cunoștințe și expertiză la nivel transfrontalier.
Programul a demonstrat că are o influență pozitivă în ceea ce privește stimularea practicilor comerciale inovatoare, elaborarea de produse și servicii noi și extinderea pe piețe naționale noi.
El a fost lansat în 2009 de Comisia Europeană, ca urmare a unei inițiative a Parlamentului European.
Programul Erasmus pentru tinerii antreprenori este una dintre componentele-cheie ale planului de acțiune „Antreprenoriat 2020”, care își propune să dea un nou impuls spiritului antreprenorial în Europa, să sprijine întreprinderile în etapele cruciale ale ciclului lor de viață și să le ajute să se dezvolte.

Scopul acestui eveniment este de a explora lumea antreprenoriatului și de a vedea ce ajutor pentru întreprinderi este disponibil la nivel regional, național și internațional.Evenimentul va include prezentări despre programul Erasmus pentru tinerii antreprenori, precum și rețeaua Enterprise Europe Network.Rețeaua Enterprise Europe Network este cea mai mare rețea de suport pentru întreprinderile mici și mijlocii din întreaga lume și activează în peste 60 de țări. Rețeaua ajută întreprinderile să inoveze și să se dezvolte la scară internațională.Evenimentul este organizat în colaborare cu Comisia Europeana.

Erasmus pentru tinerii antreprenori 2
Erasmus pentru tinerii antreprenori

Odata cu ora 10:00 la Ramada Plaza a inceput evenimentul , iar deschiderea a fost facuta de europarlamentarul Marian-Jean Marinescu care a explicat necesitatea acestui eveniment si informatiile cu care au venit cei care urmeaza sa-si spuna experienta in cadrului programului Erasmus pentru tinerii intreprinzatori.
Dupa prezentare a urmat Claudiu Vrînceanu, Senior Manager al Start-UP Bridge/Romanian Business Leaders care este in prezent, consultant si este implicat in mai multe proiecte care au scop cresterea ecosistemului antreprenorial din Romania. A construit in ultimele luni Start-Up Bridge, proiect de internationalizare a afacerilor romanesti lansat de Fundatia Romanian Business Leaders (RBL).

Erasmus pentru tinerii antreprenori 3
Erasmus pentru tinerii antreprenori

A urmat  Katerina Nejdlova care este Director de program EYE si membra in Comisia Europeana ,care a facut o mica prezentare a acestui program la nivel european .
Erasmus pentru tineri antreprenori este un program de mobilitate paneuropean pentru întreprinzători, inițiat de Comisia Europeană în 2009. Programul își propune să ofere oportunități antreprenorilor aspiranți sau nou-înființați de a pleca în străinătate în Europa pentru a-și dezvolta competențele antreprenoriale în conducerea unei mici afaceri cu Un antreprenor experimentat.

În plus, aceasta urmărește să consolideze atitudinile antreprenoriale și le oferă persoanelor competențe și competențe neprețuite pentru viitoarea lor afacere sau pentru afacerile nou create. De asemenea, îi ajută pe antreprenorii gazdă să ajungă la noi piețe și să-și dezvolte afacerea grație ideilor sau tehnicilor inovatoare, dintre care unele pot fi materializate în produse sau servicii noi.

 

A urmat Maria Alexandra Baescu care a reprezentat  Asociația pentru Dezvoltare Durabilă din Slatina care este o organizaţie neguvernamentală care îşi desfăşoară activitatea începând cu anul 2002, având ca obiectiv principal participarea activă la îmbunătăţirea continuă a calităţii vieţii, la crearea unor comunități sustenabile, la gestionarea eficientă a resurselor, la valorificarea potențialului social, economic și de inovare ecologică, pentru generaţiile prezente cât şi pentru cele viitoare, urmărind asigurarea prosperității, coeziunii sociale, conservarea mediului înconjurător.

In continuare Eniko Szakacs, care este un antreprenor nou , ne-a explicat in cateva cuvinte despre experienta ei in acest program Erasmus , cat si posibilitatea celor care doresc sa faca un proiect asemanator in zona noastra , dar si cooperarea pe viitor si realizarea unor relatii intre antreprenori .

Eniko are o pensiune in care a dezvoltat un altfel de turism iar cateva din ce ofera sunt :
-itinerariu personalizat
-organizarea și realizarea serviciilor și programelor prestabilite
-sfaturi/propuneri de cazare și transport
-posibilități de a învăța ceva nou și a vă distra într-un mod interactiv
-experiențe autentice, peisaje minunate, voie bună
-ghidaj turistic
-monitor de sch

A continuat acest eveniment cu  Dean Johnson, care este antreprenor gazda care din 2000 , el a structurat finanțarea pe termen lung a proiectelor municipale, cum ar fi Centrul Civic din Oostende, executat și consultat pe marile proiecte imobiliare Spania, Germania, Grecia, Belgia și Statele Unite ale Americii și a finanțat companii din domeniul tehnologiei informației, comunicațiilor , Comerțul cu amănuntul etc. Complimentarea acestei activități reprezintă proiectele sale actuale în domeniul infrastructurii sportive și a ospitalității din Europa, Orientul Mijlociu și America. Această abordare holistică a propunerilor de afaceri face ca această diversitate de activități să fie înțeleasă, plauzibilă și în cele din urmă reușită.

„Experienta Erasmus pentru tineri antreprenori a insemnat pentru mine cea mai frumoasa experienta de antreprenoriat ,am invatat foarte multe despre managementul unui birou de proiectare si unele idei le-am aplicat cu succes in viitoarea companie din tara devenind distribuitor autorizat in Romania al companiei software CYPE . Am invatat cum se poate gestiona un proiect international, lucrand la proiectul de calcul si detaliere structural la o scoala din Burkina Faso . Am invatat despre cultura catalana, prin intermediul antreprenorului gazda: arhitectura, arta, muzica, obiective turistice si zone traditionale din Catalunya . Am interactionat in cadrul biroului cu specialisti din diferite domenii: arhitecti diplomati, arhitecti tehnici etc. ceea ce m-a ajutat sa lucrez in echipa la proiecte din Catalunya si din Africa. Pe langa colaborarea din cadrul programului “Erasmus pentru tineri antreprenori”, s-a creat o prietenie pe viata, ceea ce pentru mine este una dintre cele mai importante valori ale acestui program.” a spus in continuare Ovidiu-Bogdan Florea, un antreprenor nou in programul Erasmus.

A urmat si Lorena Andreea Urse care este tot un antreprenor nou , care detine ECO HERBAL , o intreprindere socială activă în producția și prelucrarea Plantelor medicinale și aromatice . Lorena a explicat experienta in cadrum programului Erasmus si chiar a indrumat pe cei care doresc sa faca o intreprindere in acest domeniu . Productia si prelucrarea plantelor medicinale si aromatice este in crestere la noi in tara iar pentru a face acest lucru posibil , ne-a explicat care sunt regulile de urmat .

In ultima parte a acestui eveniment au fost 3 prezentari : Prezentare EEN , Emilia Patru din partea Universitatii din Craiova
iar in incheiere Mihaela Sas de la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia.

Views: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.