ESTE OFICIAL! Masca de protecţie redevine OBLIGATORIE pe stradă.

0
509

Masca de protecţie redevine obligatorie în toate spațiile publice deschise în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori.
Masca de protecție redevine de azi obligatorie în spații deschise. Ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne a fost publicat miercuri seara în Monitorul Oficial.

Masca de protecţie redevine OBLIGATORIE pe stradă. Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne au semnat Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

Citeste si :  Marcel Vela : Sunt politisti locali care castiga chiar si 9.000 de lei

ESTE OFICIAL! Masca de protecţie redevine OBLIGATORIE pe stradă. 1

Conform documentului, în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

„De exemplu, într-o localitate unde rata incidenței este de peste 6 la o mie de locuitori, o persoană care circulă singură sau cu persoane cu care locuiește împreună, într-un spațiu deschis unde nu este aglomerat ( activitate sportivă, activitate în parc, pe stradă, merge cu bicicleta etc.) nu trebuie să poarte mască.

Citeste si :  Întrevedere a ministrului Ion Marcel Vela cu ambasadorul SUA la București

Atunci când interacționează cu altcineva decât cu persoane cu care locuiește împreună, nu se mai consideră activitate în mod individual și trebuie să poarte mască”, a explicat Ministerul Sănătăţii.

„Rămâne, în continuare, în vigoare obligativitatea purtării măștii de protecție în locurile aglomerate indiferent de rata incidenței în localitate: ex: târguri, balciuri, talciocuri, piețe, stații pentru transport în comun etc”, au mai transmis reprezentanţii MS.

Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă.

Documentul se va publica astăzi în Monitorul Oficial al României.

Citeste si :  BILANŢUL MINISTRULUI TRANSPORTURILOR LA UN AN DE MANDAT: Drumul expres Craiova – Pitesti sectoarele Bals si Slatina, finalizate inainte de termenul stabilit in contract

În prezent, 65 de oraşe şi 313 comune înregistrează incindeţe peste 6 la mia de locuitori.

Zece oraşe au trecut de incidenţa 10 la mie. Între ele sunt şi Timişoara cu incidenţă 11,27 şi Bucureşti cu 10,92.

Cea mai mare incidenţă în rândul oraşelor este în Bragadiru, judeţul Ilfov, 15,47 la mia de locuitori.

În rândul comunelor, cea mai mare incidenţă este în localitatea ZÂMBREASCA din judeţul Teleorman, incidenţa 21.24 la mia de locuitori.

incidenta06.10-1 by Jurnalde Craiova on Scribd

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.