Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a organizat o consultare pe bugetul european 2012-2017

0
84

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a organizat o consultare pe bugetul european 2012-2017
Ieri la Hotelul Ramada a avut loc o consultare pe bugetul european 2012-2017 la care Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a convocat toti factorii responsabili de la administratii locale, companii publice si private la IMM-uri, asociatii, patronate, centre universitare si de cercetare-inovare.
Consultarea a constant in modul de distribuire a banilor prin politicile europene: politica agricola comuna, dezvoltare regionala si coeziune, transport, investitii, cercetare si inovare si modificarile aduse de Comisia Europeana.
Uniunea Europeana cu 27 de membri si-a stabilit prioritatile politice si are acum nevoie de resursele necesare pentru a raspunde acestora. Comisia Europeana a propus un buget pe termen lung de 1 135 de miliarde de euro in credite de angajament (exprimate in preturile din 2018) pentru perioada 2021-2027, echivalentul a 1,11% din venitul national brut al UE27.
Intr-o lume in care concurenta tehnologica se accentueaza, ne indreptam rapid catre o societate cu emisii reduse de carbon, in care tehnologiile digitale se apropie din ce in ce mai mult de lumea fizica si de cea biologica. In acest context, lipsa investitiilor in cercetare si inovare la scara UE ar conduce la declinul competitivitatii noastre pe scena mondiala. Acest lucru ar avea efecte indirecte asupra economiei, societatii si mediului.

Citeste si :  Europarlamentarul Marian Jean Marinescu : Va multumesc in primul rand tuturor pentru incredere!

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.