Home / Politica / Politica Craiova / Europarlamentarul Marian Jean Marinescu : Premierul se duce in Israel, nu se duce in Europa pentru a negocia pe buget.

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu : Premierul se duce in Israel, nu se duce in Europa pentru a negocia pe buget.

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu : Premierul se duce in Israel, nu se duce in Europa pentru a negocia pe buget.

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu : Premierul se duce in Israel, nu se duce in Europa pentru a negocia pe buget.

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a precizat in cadrul unei conferintei de presa la Craiova, ca nu exista prioritati clare ale Romaniei, pe perioada presedintiei Consiliului UE si ca ar trebui cel putin sa se selecteze din cele 200 de dosare cateva si sa fie inchise pana la finalul mandatului.

Europarlamentarul PNL de Dolj Marian Jean Marinescu acuza guvernul roman ca nu se implica suficient in gestionarea problemelor europene in aceasta perioada, in care Romania detine presedintia rotativa a Consiliului UE. Printre cele mai importante dosare care trebuie gestionate se afla cel referitor la adoptarea Cadrului Financiar Multianual (CFM) 2021-2027. CFM fixeaza sumele care pot fi cheltuite in fiecare an la nivelul UE, deci este o chestiune de maxima importanta.

“Premierul se duce in Israel, nu se duce in Europa pentru a negocia pe buget. Banuiesc ca are o eroare de directie foarte clara si foarte evidenta”, a declarat Marian Jean Marinescu in cadrul unei conferinte de presa sustinute duminica. Europarlamentarul a criticat si atitudinea guvernului roman in doua probleme de maxima importanta pentru Oltenia: Spitalul Regional Craiova si drumul expres Craiova-Pitesti. In ce priveste spitalul, Marinescu spune ca autoritatile pur si simplu nu vor sa faca aceasta investtie. “Este evident ca nu exista vointa. Am un raspuns de la dna comisar Corina Cretu in care se spune clar ca spitalele pot fi realizate: se poate schimba si suma si procentul de cofinantare. (…) Sunt absolut iresponsabili acesti indivizi care refuza sa acceseze banii europeni”, a afirmat acesta.

In ce priveste drumul expres, Marinescu a spus: “Am facut o scrisoare catre CNAIR in care am cerut sa se faca publice contractele incheiate pentru bucati din drumul expres Craiova-Pitesti. Este o mare problema cu sursa de finantare: nu s-a depus proiectul pentru accesarea fondurilor UE, iar bugetul national nici macar nu exista la ora actuala. Nu stiu cum se poate organiza o licitatie si semna un contract fara sursa de finantare. Este ilegal! Am vazut recent o stire ca au inceput exproprierile. Mi-e teama ca tocmai pentru exproprieri au fost incheiate aceste contracte”.

Citeste si :  ALDE DOLJ : CEREM ”DOAMNEI” GORGHIU SCUZE PUBLICE PENTRU MANIPULAREA COPIILOR IN SCOPURI ELECTORALE ȘI SFIDAREA BUNULUI SIMȚ PUBLIC

Cel mai important moment al presedintiei va fi Summitul de la Sibiu, care la fel ca cel de la Lisabona sau de la Nisa, va fi consemnat de istorie si asta, pentru ca in aceeasi zi, se va decide viitorul Marii Britanii si nu numai.

Cel mai important eveniment din aceasta perioada va fi Summit-ul de la Sibiu, va fi o reuniunea a Consiliului European, unde va participa presedintele Iohannis, sustine vicepresedintele Grupului PPE din PE. „Am sa va vorbesc despre Presedintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene. La Bucuresti s-a desfasurat un prim eveniment, unde protagonistul a fost in mod foarte clar domnul Donald Tusk. Eu i-am multumit deja pentru discursul domniei sale. Al doilea moment a fost cel de la Strasbourg, unde a avut loc prezentarea „prioritatilor” in plenul Parlamentului European, unde, din pacate, au fost prezenti putini colegi, sala a fost aproape goala, un interes mic, iar prioritatile sunt sublime dar lipsesc cu desavarsire, sunt numai prioritati legate de activitatea obisnuita in Parlament si in Consiliu, pe dosarele legislative. De regula, acestea nu sunt prioritati, trebuie sa spui care dintre dosarele aflate in lucru acum si care sunt peste 200, ai vrea tu sa se termine pe perioada presedintiei tale. Din pacate, s-a vazut clar, Romania nu are prioritati politice, din pacate. Dupa parerea mea, cel mai important eveniment din aceasta perioada va fi Summit-ul de la Sibiu, va fi o reuniunea a Consiliului European, unde va participa presedintele Iohannis, un eveniment de mare importanta, pentru ca va defini viitorul Uniunii Europene. O directie care sa faca Europa mai unita si mai puternica care sa faca fata provocarilor viitoare. Va ramane in istorie acest summit la fel ca si Summitul de la Lisabona, Summitul de la Nisa, consemnate deja in istoria Uniunii Europene. Si cred ca trebuie sa privim cu incredere catre aceasta reuniune, pentru ca va avea loc la doar cateva ore dupa un moment important…ori iesirea Marii Britanii din UE, ori prelungirea sederii acestui regat in familia europeana”, a explicat deputatul european Marian Jean Marinescu.

Lasa un comentariu aici !
Sustine si tu Jurnal de Craiova
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.