Europarlamentarul PNL Marian Jean Marinescu : Construirea spitalelor regionale dupa anul 2021 va costa Romania mai mult

0
163

Europarlamentarul PNL Marian Jean Marinescu : Construirea spitalelor regionale dupa anul 2021 va costa Romania mai mult 1„Guvernul PSD-ALDE ingroapa proiectul spitalelor regionale”, sustine europarlamentarul Marian Jean Marinescu. Comisarul pentru Dezvoltare Regionala, Corina Cretu, a raspuns in scris interpelarii vicepresedintelui PPE si a confirmat ca spitalele regionale ar putea fi construite acum, si nu in 2020, cum doresc ministrii Rovana Plumb si Sorina Pintea.

Mai mult, consiliile judetene din Dolj, Cluj si Iasi ar putea oricand deveni beneficiari in locul Ministerului Sanatatii. Cu o singura conditie: guvernul trebuie sa doreasca si sa solicite acest lucru Comisiei, mai afirma Comisarul Cretu.

„Comisarul Corina Cretu a raspuns interpelarii mele scrise referitoare la spitalele regionale din Cluj-Napoca, Craiova si Iasi. In scrisoare, dna Cretu valideaza propunerile mele:
1. confirma ca spitalele pot fi finantate in actuala perioada de programare (deci nu este necesara amanarea dupa anul 2020)
2. confirma ca, la solicitarea guvernului roman, consiliile judetene din Cluj, Iasi si Dolj pot deveni beneficiarii acestor proiecte in locul Ministerului Sanatatii.

Citeste si :  Klaus Iohannis si-a prezentat Program Prezidential : Administratie moderna, continuarea luptei anticoruptie

In scrisoare, Comisarul Cretu mai arata ca guvernul nu a depus inca nici un proiect la Comisia Europeana si ca nici studiile de fezabilitate nu au fost finalizate.

Cer guvernului, ministrilor Rovana Plumb si Sorina Pintea, sa solicite Comisiei Europene modificarea Programului Operational Regional si desemnarea ca beneficiari consiliile judetene din Cluj, Dolj si Iasi. Cele trei consilii judetene sunt pregatite, vor sa depuna proiectele acum, si nu sa le amane.

In calitate de coordonator al Grupului PPE din Parlamentul Eurpean pentru elaborarea Cadrului Financiar Multianual 2021-2027, le atrag atentia premierului Viorica Dancila, precum si ministrilor Rovana Plumb si Sorina Pintea ca dupa 2021 Romania va beneficia de mai putini bani de la UE. Acum Romania poate beneficia de pana la 85% cofinantare din partea UE, iar din anul 2021 doar de 70%.

Citeste si :  Acum un an Romania si-a luat RAMAS BUN de la Regele Mihai

Construirea spitalelor regionale dupa anul 2021 va costa Romania mai mult, iar responsabilitatea pentru aceasta risipa de milioane de euro o are doar guvernul PSD-ALDE.”, explica europarlamentarul PNL.

Marian Jean Marinescu cere in acest context, guvernului, ministrilor Rovana Plumb si Sorina Pintea, sa solicite Comisiei Europene modificarea Programului Operational Regional si desemnarea ca beneficiari consiliile judetene din Cluj, Dolj si Iasi. „Cele trei consilii judetene sunt pregatite, vor sa depuna proiectele acum, si nu sa le amane. In calitate de coordonator al Grupului PPE din Parlamentul Eurpean pentru elaborarea Cadrului Financiar Multianual 2021-2027, le atrag atentia premierului Viorica Dancila, precum si ministrilor Rovana Plumb si Sorina Pintea ca dupa 2021 Romania va beneficia de mai putini bani de la UE. Acum Romania poate beneficia de pana la 85% cofinantare din partea UE, iar din anul 2021 doar de 70%. Construirea spitalelor regionale dupa anul 2021 va costa Romania mai mult, iar responsabilitatea pentru aceasta risipa de milioane de euro o are doar guvernul PSD-ALDE”, a mai spus europarlamentarul Marian Jean Marinescu.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.