Eurostat a publicat un nou raport despre migratia in tarile UE : 4,4 milioane de oameni in 2017

0
62

Eurostat a publicat un nou raport despre migratia in tarile UE : 4,4 milioane de oameni in 2017 1In 2017, in tarile Uniunii Europene au intrat 4,4 milioane de migranti, total care include migratia in interiorul Uniunii, arata date publicate joi de Eurostat.
Biroul de statistica al Uniunii Europene a inregistrat 2,8 milioane de migranti in cele 28 de state membre, proveniti din afara Uniunii, precum si 1,9 milioane de oameni care se aflau deja intr-un stat membru si au migrat in altul. In acelasi timp, 3,1 milioane de migranti au parasit unul din statele UE.

Din totalul de 4,4 milioane de migranti, doua milioane erau cetateni ai unor tari din afara UE; 1,3 milioane erau cetateni ai altor tari membre ale Uniunii; aproximativ un milion au migrat intr-o tara membra unde detineau deja cetatenia; circa 11.000 erau apatrizi.

Citeste si :  Partidul Verde are o noua conducere, Adi-Maria Simoiu singura femeie aleasa presedinte a vreunui partid politic din Romania

In 22 de tari din UE au fost inregistrati mai multi imigranti decat emigranti. In sase tari – Bulgaria, Croatia, Letonia, Lituania, Polonia si Romania – emigratia a depasit imigratia.

Articolul continua dupa recomandari

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Cea mai mare pondere a imigratiei s-a consemnat in Malta (46 de imigranti la 1000 de locuitori), urmata de Luxemburg (41 la 1000).

Citeste si :  Mandachi, intalnire cu victime ale accidentelor rutiere, la Suceava

Cea mai mare pondere a emigratiei in 2017 s-a intregistrat in Luxemburg (23 de emigranti la 1000 de locuitori); pe locurile urmatoare s-au clasat Cipru (18 la 1000), Lituania (17 la 1000) si Malta (15 la 1000).

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.