Eurostat: Preturile productiei industriale au crescut

0
50

Eurostat: Preturile productiei industriale au crescut 1Preturile productiei industriale au crescut in ianuarie cu 0,4% in zona euro si cu 0,3% in Uniunea Europeana, comparativ cu luna precedenta, arata datele publicate luni de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

In ianuarie, cele mai mari cresteri ale preturilor productiei industriale s-au inregistrat in Olanda (2%), Estonia (1,2%), Grecia (1,1%), Cehia (1%), Suedia si Romania (ambele cu 0,9%), iar singurele scaderi au fost in Cipru (minus 1,1%), Belgia (minus 1%), Finlanda si Marea Britanie (ambele cu minus 0,1%).

Citeste si :  Cat costa mana de lucru in Romania comparativ cu media UE

Conform datelor Eurostat, preturile productiei industriale au crescut cu 3% in zona euro si cu 2,9% in UE, in ianuarie comparativ cu perioada similara din 2018.

Majoritatea statelor au raportat cresteri ale preturilor productiei industriale in ianuarie, cel mai semnificativ avans fiind inregistrat in Estonia (7,4%), Danemarca (6,8%), Letonia (6,2%), Cipru (6,1%), Ungaria (6%), Suedia (5,5%), Belgia (5,4%) si Romania (5,3%), singurul declin fiind in Irlanda (minus 0,1%)

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.