Eveniment academic – Gazda a fost Facultatea de Teologie din Craiova

0
171

Eveniment academic - Gazda a fost Facultatea de Teologie din Craiova 1Aula „Mitropolit Nestor Vornicescu” a Facultatii de Teologie din Craiova a gazduit marti, 18 septembrie, un eveniment cu totul aparte: decernarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii din Craiova pentru Robert Halfon- ministru de stat pentru invatamantul superior, aptitudini, ucenicie si cariera in cadrul Departamentului de Educatie al Marii Britanii. Titlul academic a fost oferit diplomatului englez de Universitatea din Craiova, la propunerea Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat (CSUD). Prezent la eveniment, IPS Parinte Mitropolit Irineu a dat citire textului de Laudatio pentru Excelenta Sa Robert Halfon.

Citeste si :  Zilele Europene ale Patrimoniului sarbatorite printr-o serie de actiuni la Muzeul Olteniei!

Robert Halfon s-a nascut la data de 22 martie 1969, in districtul Westminster din Londra, Marea Britanie. Educatia si-a inceput-o la Highgate School, continuand mai apoi ca student la University of Exeter. Aici a obtinut o diploma de licenta in Studii Politice. Este absolventul unui stagiu de studii masterale in Politici Rusesti si Est-Europene. In perioada studiilor universitare a fost numit presedinte al Asociatiei Conservatorilor din cadrul Universitatii londoneze. Tot in aceasta perioada, a indeplinit statutul de membru permanent al Uniunii Nationale a Studentilor pe langa Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Dupa finalizarea studiilor s-a implicat tot mai mult in activitatile educative si politice din Marea Britanie, activand ca membru in Partidul Conservator. A fost ales prima data deputat in Camera Comunelor din Parlamentul Marii Britanii, in anul 2010. In anul 2015 a fost desemnat ministru fara portofoliu, iar in perioada 2016-2017 a fost numit ministru de stat pentru invatamantul superior, aptitudini, ucenicie si cariera in cadrul Departamentului de Educatie in Parlamentul Marii Britanii. In decursul activitatii sale de om politic a desfasurat mai multe campanii de promovare a invatamantului universitar si de masa, precum si numeroase activitati de sprijinire a mediului social si de afaceri: reducerea costurilor la petrol, sustinerea proiectelor de caritate, dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii etc.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.