Eveniment de omagiere a inaintasilor la Baroul Dolj
Eveniment de omagiere a inaintasilor la Baroul Dolj

La Baroul Dolj a avut loc joi un eveniment de omagiere a celor care, prin activitatea lor, si-au pus amprenta asupra istoriei. Au fost dezvelite, cu acest prilej, o Placa aniversara in memoria avocatilor care au contribuit la infaptuirea Romaniei Mari, cat si bustul uneia dintre cele mai ilustre figuri din istoria Baroului Dolj, daca nu chiar cea mai importanta, Dem D. Stoenescu, Decanul baroului intre 1921 – 1934.

Placa comemorativa dedicata avocatilor care si-au adus contributia la actul istoric de la 1 Decembrie 1918 incheie un program de evenimente dedicate de Baroul Dolj Centenarului Marii Uniri, derulat sub titulatura „12 trepte catre Marea Unire”.
De numele lui Dem D. Stoenescu se leaga inaugurarea primei biblioteci a Baroului Dolj, infiintarea Casei de Pensii si Ajutor, a premiului Avram Iancu, cat si constituirea unei pinacoteci prin instituirea unei reguli potrivit careia in fiecare an Baroul Dolj cumpara o pictura valoroasa, traditie care se pastreaza si astazi. In timpul sau a fost publicat si volumul „Istoria Baroului Dolj, 1864-1928”. Bustul lui Dem D. Stoenescu, dezvelit cu ocazia evenimentului de joi, va fi amplasat curand in fata institutiei.

„In anul aniversarii unui secol de la Marea Unire, am considerat ca cinstirea inaintasilor care au scris istorie este nu doar un lucru firesc, ci necesar. O astfel de intoarcere catre trecutul valoros ne reaminteste, in vremuri tulburi, care sunt caile de urmat pentru cladirea unui viitor asemenea”, a transmis decanul Baroului Dolj, av. Lucian Sauleanu.
„Nu este vorba doar de un omagiu adus avocatilor care s-au numarat printre fauritorii Romaniei Mari, in urma cu un veac sau figurii emblematice a decanului interbelic Dem D. Stoenescu, ci si de o constientizare a generatiilor actuale si viitoare, care trebuie sa se inspire din maretia acelor vremuri si acelor oameni”, a adaugat Prodecanul Baroului, av. Dragos Nicu.

Lasa un comentariu aici !
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.
Citeste si :  Baroul Dolj si Jurnal de Craiova va invita la concurs !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.