Exportul in Dolj, dublat de productia de masini

0
66

Exportul in Dolj, dublat de productia de masini 1Exporturile situeaza judetul Dolj pe locul al VIII-lea pe tara, potrivit unei situatii intocmite la finele primului semestru din acest an de catre reprezentantii Directiei de Statistica Dolj, volumul acestora detinand 3,8% din exporturile Romaniei.

Potrivit bilantului Directiei de Statistica Dolj, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in primele sase luni ale anului curent, veniturile din activitatea de export au crescut cu 96,7%.

Din totalul produselor comercializate in afara tarii, cele mai multe provin din industrie, agricultura si silvicultura situandu-se la polul opus.

„Produsele industriale au reprezentat 95,7% in total exporturi, iar produsele din agricultura si silvicultura au detinut o pondere de 4,3%. Pe locul I, ca pondere in total exporturi se situeaza exporturile de „Mijloace de transport” cu 69,4%. Pe locul al II-lea s-au situat exporturile de „Masini, aparate si echipamente electrice, aparate de inregistrat sau reprodus sunetul si imaginile” cu 17,7% din total exporturi”, se arata in raportul Directiei de Statistica Dolj.

Articolul continua dupa recomandari
Citeste si :  Prefectura Dolj: PROGRAMUL DESFASURARII CEREMONIEI MILITATRE DEDICATE CELEBRARII ZILEI DRAPELULUI NATIONAL

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

In ceea ce priveste exportul produselor vegetale, judetul Dolj a inregistrat o scadere in acest sens, comparativ cu situatia de anul trecut.

„Exporturile din sectiunea „Produse vegetale” ocupa locul al III-lea cu 4,0% din total exporturi si au scazut fata de aceeasi perioada a anului 2017. In cadrul acestei sectiuni exporturile de „Cereale” au insumat 42.136 mii euro ceea ce reprezinta 98,3% din totalul sectiunii si 3,9% din total exporturi, iar cele de „Cafea, ceai,mate si mirodenii”, „Legume, plante, radacini si tuberculi, alimentare” si “Seminte si fructe oleaginoase, seminte si fructe diverse, plante industriale sau medicinale” au fost de 739 mii euro (1,7% din total sectiune si sub 0,1% din totalul exporturilor)”, se  arata in raport.

Citeste si :  ISU Dolj : Rezultatele initiale la Examenul National de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2018

In primele sase luni din acest an, exporturile judetului Dolj s-au indreptat, in special, catre Italia (25,2%), Germania (19,8%), Marea Britanie (17,7%), Franta (7,8%), Spania (4,4%) si Egipt (3,1%), importurile provenind din Germania (21,3%), Polonia (8,0%), Turcia (7,7%), Ungaria (7,0%), Cehia (6,9%), Italia (6,4%), Marea Britanie (6,2%), India (5,5%) si Spania (5,3%).

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.