Home » Actualitate » Eveniment » EXPOZIȚIA „MEREU ACTUALA..DRAGOSTEA!” la Aman

EXPOZIȚIA „MEREU ACTUALA..DRAGOSTEA!” la Aman

Intrăm într-o perioadă fascinantă, punctată de mai noua “Valentines Day“ și tradiționala sărbătoare “Dragobete”. Făurar, ca punte spre primăvară, este asociat iubirii împărtășite. În tradițiile autohtone dar și în culturile altor țări, luna februarie reprezintă celebrearea sentimentelor de dragoste, iubire și puritate. 

Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” celebrează dragostea prin organizarea unei expoziții diverse. Începând cu data de 14 februarie și până la finalul lunii în curs, cititorii și utilizatorii bibliotecii vor putea vizita expoziția de cărți și dvd-uri cu titlul “Mereu actuală…dragostea!”.

 

Menirea expoziției constă în diversificarea și popularizarea colecțiilor bibliotecii. Pentru iubitorii de frumos și puritate, au fost selectate titluri consacrate din literaturile română și europeană dar și ecranizări celebre, după cum urmează:

  • Corespondența dintre Mihai Eminescu și Veronica Micle”, inclusiv o ediție din anul 1912 [Minar Octav, “Cum a iubit Eminescu – pagini intime (amintiri, scrisori și poezii inedite”), Librăria Nouă, București].
  • Dominique Simonnet, “Cea mai frumoasă istorie a iubirii”, București, Editura Paralelea 45, 2004.
  • Petru Romoșan, “100 din cele mai frumoase poeme de dragoste ale românilor”, București, Editura ompania, 2003.
  • Cristian Bădiliță, “Fată frumoasă: Poeme de dragoste și amor”, ediție unicat, Curtea de Argeș, 2013.
  • Din poezia de dragoste a lumii”, traducere, antalogare si prefață de Maria Banuș, București, Editura pentru Literatură Universală, 1965.
  • Jane Austen, “Mândrie și prejudecată”, București, Editura Leda, 2008, alături de ecranizarea omonimă din 2005, cu Keira Knightley în rolul principal.
  • Tennessee Williams, “Un tramvai numit dorință”Trandafirul tatuat, Pisica pe acoperișul fierbinte, Noaptea iguanei, București, Editura Art, 2010,  alături de ecranizarea omonimă din 1951, cu actorii Vivien Leigh și Marlon Brando.
  • Margaret Mitchell, “Pe aripile vântului”, Craiova, Editura Tribuna, 1992,  alături de ecranizarea omonimă din 1939, cu actorii Vivien Leigh și Clark Gable.
  • Truman Capote, “Breakfast at Tiffany’s”, New York, The Modern Library, 1994, alături de ecranizarea omonimă din 1961, cu actrița Audrey Hepburn.
Citeste si :  CLUBUL DE LECTURA – A TREIA INTALNIRE LA AMAN

Expoziția va fi organizată în cadrul Salonului Expozițional.


Biroul de presă

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Lasa un comentariu aici !
Sustine si tu Jurnal de Craiova
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.