Expozitia „Parada Martisoarelor, la Muzeul Olteniei

0
52

Expozitia „Parada Martisoarelor, la Muzeul Olteniei 1Muzeul Olteniei organizeaza joi, 7 martie 2019, ora 11.00, la sediul sectiei din strada „Matei Basarab” nr. 16, vernisajul expozitiei temporare Parada Martisoarelor – editia a XI-a.

Vor fi prezentate peste 80 de panouri cu martisoare traditionale realizate de participantii la atelierele de creatie ale institutiei. Cu aceasta ocazie, vor fi premiate martisoarele autentice, reprezentative pentru zona Olteniei, evaluate de un juriu format din artisti plastici si specialisti ai Muzeului Olteniei.

„Atelierele, desfasurate in perioada 18-22 februarie a.c., s-au bucurat de o larga participare a scolarilor si prescolarilor din cadrul unitatilor de invatamant din Craiova si judetul Dolj, si si-au propus initierea copiilor in cultura traditionala romaneasca, in expresiile si modelele ei”, precizeaza reprezentantii institutiei.

Cei peste 200 de participanti la atelierele creative au aflat de la coordonatorii proiectului cultural, Roxana Deca si Roxana Ilie, povestea mestesugului intrat in patrimoniul UNESCO in anul 2017 si au reinventat legenda firului alb si rosu, agatat odinioara in copacii proaspat inmuguriti sau purtat de copii si fete ca banut protector la maini si la gat pentru sanatate si noroc.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.