ETI European Food Industries, parte a grupului turc ETI, a primit în luna noiembrie o infuzie de capital de peste 118 milioane de lei (circa 25 mil. euro), conform datelor de la Registrul Comerţului. Fabrica ETI a început producţia în 2016, după investiţii de peste 50 de milioane de euro. România este prima investiţie a grupului în afara Turciei şi cea mai mare investiţie făcută de la zero în ultimul deceniu în sectorul dulciurilor,conform Ziarul Financiar.
Totodată, ETI European Food Industries a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Dolj un proiect privind schimbarea de destinaţie a unui corp din clădire de depozitare în clădire de producţie şi depozitare, potrivit site-ului instituţiei. În proiect sunt enumerate câteva schimbări prin care va trece o parte din unitatea de producţie de lângă Craiova.
„În corpul C2, la etajul 1 se va demola un perete de compartimentare între ER1-06 Producţie aluat şi ER1-07 Zonă rezervată (mixere) pentru a îngloba încă un nou mixer aluat şi tanc dozare făină în ER1-06. La etajul 1 vor fi instalate mixerul pentru prepararea aluatului de napolitane şi sistemul de rezervor tampon pentru aluat. Maşinile de topire a grăsimilor solide vor fi mutate la etajul 1. La etajul 2, pe lângă sistemele de măcinare rebuturi pentru liniile existente (linia 1, linia 2 si linia 3) , se va instala, adiţional, un sistem de măcinare a rebuturilor pentru linia 4. Rebuturile reutilizabile aprox. 4100 kg/zi se macină si se reintroduc în procesul de fabricaţie al napolitanelor”, se arată în proiectul citat.
De asemenea, în proiect se mai arată şi că în „Corpul C12 se va instala o nouă linie de napolitane simple şi glazurate cu ciocolată”. Astfel, pe linia 1 se va realiza biscuiţi crackers, sticksuri şi biscuiţi tip petit beurre, cu o capacitate totală maximă de 11.244 de tone pe an, pe linia 2 se va produce biscuiţi umpluţi cu crema de cacao şi biscuiţi pentru copii, cu o capacitate de 5.100 de tone pe an. Linia 3 va realiza biscuiţi cu bezele, biscuiţi cu jeleuri, biscuiţi cu creme, biscuiţi digestivi cu o capacitate de peste 6.700 de tone pe an, iar linia 4 va produce napolitane simple şi glazurate cu ciocolată cu o capacitate de 8.622 de tone pe an, arată aceeaşi sursă.
Unitatea de producţie a ETI, cea mai mare investiţie de la zero în sectorul dulciurilor din ultimii zece ani, are o suprafaţă de circa 75.800 de metri pătraţi, dintre care aproximativ 18.500 de metri pătraţi reprezintă fabrica propriu-zisă, conform datelor furnizate anterior de companie. Fabrica a fost proiectată pentru extinderi viitoare planificate, care vor deservi pieţele din Balcani, Europa Centrală şi de Est.
Sursa Ziarul Financiar
Views: 1