Facebook a confirmat pentru Digi 24 ca datele a peste 110.000 de romani au fost colectate de Cambridge Analytica.

0
429

Facebook a confirmat pentru Digi 24 ca datele a peste 110.000 de romani au fost colectate de Cambridge Analytica. 1Facebook a confirmat pentru Digi24 ca datele a peste 110.000 de romani au fost colectate de Cambridge Analytica. Vezi daca te numeri printre ei.

Incepand de luni, cei 2,2 miliarde de utilizatori Facebook au inceput sa primeasca o notificare cu titlul „Protecting Your Information” (n.r. Vrem sa-ti protejam informatiile). Include un link unde poti vedea ce aplicatii folosesti si ce informatii le-ai oferit. Link-ul poate fi accesat AICI.

Un tool separat, care poate fi accesat AICI, iti permite sa verifici manual daca tu sau unul dintre prietenii tai ati facut testul „This Is Your Digital Life” (n.r. „Aceasta este viata ta digitala”) – aplicatie prin care Cambridge Analytica a colectat datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook.
Potrivit unei informatii obtinute in EXCLUSIVITATE de Digi24 numarul romanilor direct afectati de scandalul Facebook – Cambridge Analytica este de 112.343.

Scandalul Cambridge Analytica a izbucnit in luna martie. Atunci a fost raportat faptul ca firma sustinuta de Robert Mercer, simpatizant al lui Donald Trump, si condusa in trecut de Steve Bannon, fost consilier al actualului presedinte american, a obtinut informatii personale a 50 de milioane de utilizatori Facebook fara a avea permisiunea. Aceste informatii au fost folosite pentru a influenta procesul electoral din 2016.

Cifra s-a dovedit a fi mult mai mare, iar reprezentanti ai Facebook au transmis ca peste 70 de milioane dintre cei 87 de milioane de utilizatori afectati sunt din Statele Unite, peste 1 milion, din Filipine, Indonezia si Marea Britanie. Alte peste 2,5 milioane, din Uniunea Europeana.

Mark Zuckerberg, cofondator si director general al Facebook, a declarat ca „a fost o greseala imensa”. El urmeaza sa apara in fata Comisiilor Judiciara si de Comert ale Senatului, azi, iar pe 11 aprilie, in fata House Energy and Commerce Committee, unde va raspunde intrebarilor privind acest scandal si asupra planurilor Facebook de a rezolva problema.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.