“Fain” ca la Cluj! Specialiștii vopsesc gazonul de pe Cluj Arena cu spray verde

0
260

La sfârșitul lunii aprilie, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a anunțat cu entuziasm finalizarea lucrărilor de înlocuire integrală a gazonului pe Stadionul Cluj Arena.
În ianuarie 2023, cu patru luni înainte de finalizarea lucrărilor de montare a gazonului pe Cluj Arena, președintele Consiliului Județean Cluj a făcut o declarație publică prin intermediul site-ului instituției (conform unei imagini publicate de Ziar de Cluj), afirmând că, costul pentru înlocuirea gazonului va fi de 150.000 de euro, conform Romaniatv.net.

"Fain" ca la Cluj! Specialiștii vopsesc gazonul de pe Cluj Arena cu spray verde 1

“Rulourile de gazon montate pe Cluj Arena sunt realizate de producătorul nr. 1 de gazon din Europa – Richter Rasen GmbH. Ele provin dintr-un lot de producție realizat special pentru Bundesliga și au fost aduse din Slovacia, de la granița cu Austria, cu ajutorul a nu mai puțin de 26 de TIR-uri”, mai declara Alin Tişe, pentru a distrage atenţia de la costurile care aveau să fie, de fapt, de mai mult de trei ori mai mari.

În martie 2023, Alin Tișe a recunoscut într-o altă declarație publică (conform imaginii publicate de Ziar de Cluj) că în cele din urmă costul pentru înlocuirea gazonului va ajunge la 500.000 de euro, plus TVA. Ceea ce nu anticipase președintele Consiliului Județean Cluj este faptul că noul gazon nu poate fi simplu montat peste cel vechi, necesitând înlăturarea și eliminarea acestuia, ceea ce a adăugat costuri semnificative la prețul final al lucrării.

"Fain" ca la Cluj! Specialiștii vopsesc gazonul de pe Cluj Arena cu spray verde 2

După ce noul gazon a fost montat și s-au desfășurat doar câteva meciuri, sezonul fotbalistic s-a încheiat, iar pentru Cluj Arena a venit cel mai dificil test: organizarea festivalului Untold, pe cel mai mare stadion din Cluj. Atât Alin Tișe, cât și primarul Emil Boc, au dat asigurări că gazonul va rezista fără probleme sub greutatea scenei și sub a celor 120.000 de participanți.

Totuși, realitatea a fost diferită, așa cum se întâmplă adesea, iar acest lucru a devenit vizibil înainte de derbyul Clujului, care s-a desfășurat luni seară între Universitatea Cluj și CFR Cluj.

Imaginile video capturate de Ziar de Cluj ilustrează muncitorii de pe stadion în timp ce vopsesc gazonul cu spray-uri, în încercarea de a menține o aparență de prospătime.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.