Federația Română de Fotbal s-a implicat și ajută fotbaliștii din Ucraina

0
106

În această seară, prin vama Albița, au intrat în România jucătorii străini legitimați la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk, însoțiți de familii. Aceștia au fost preluați de autocarul Echipei Naționale și vor fi transportați la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia. Mâine, vor decola spre casă.

Printr-o acțiune comună cu Federația din Ucraina și cea din Republica Moldova, Federația Română de Fotbal, cu sprijinul autorităților din țara noastră, a reușit să aducă în România jucătorii străini de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk.

Grupul format din 42 de persoane, fotbaliștii și familiile acestora, a intrat în România la miezul nopții și a fost așteptat de autocarul echipei naționale a României, care îi va transporta la baza tricolorilor de la Mogoșoaia. Luni, 28 februarie, aceștia vor decola spre țara natală.

Federația Română de Fotbal s-a implicat și ajută fotbaliștii din Ucraina 1

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a fost prezent la punctul de frontieră Albița, pentru a-i prelua pe fotbaliștii refugiați. ”Acestea sunt momentele când solidaritatea, întrajutorarea sunt valori ale fotbalului care trec de dimensiunile sportive și intră în cele ale umanitarismului. Este modul în care noi, FRF, ne exprimăm sprijinul față de victimele acestui război sângeros din Ucraina. Vom continua să ajutăm fotbalul ucrainean să treacă peste încercări”, a declarat Răzvan Burleanu.

Fotbaliștii care au ajuns în România în această seară

DINAMO KIEV:
Carlos de Pena (Argentina)
Vitor “Vitinho” dos Santos (Brazilia)

ȘAHTIOR DONEȚK:
Junior Moraes (Brazilia)
Fernando dos Santos Pedro (Brazilia)
Pedro “Pedrinho” Victor da Silva (Brazilia)
David Neres Campos (Brazilia)
Maycon Andrade (Brazilia)
Marcos Antonio (Brazilia)
Vinicius Tobias (Brazilia)
Domilson “Dodô” Cordeiro dos Santos (Brazilia)
Ismaily Golçalves (Brazilia)
Vitor “Vitão” Eduardo da Silva (Brazilia)
Marlon Barbosa (Brazilia)

Valentin Cojocaru a ajuns în țară sâmbătă dimineață

Acțiunea de azi nu a fost singura derulată de Federația Română de Fotbal pentru aducerea jucătorilor în România. Sâmbătă dimineață, s-a întors acasă, prin vama Siret, Valentin Cojocaru, fotbalistul român în vârstă de 26 de ani, legitimat la FC Dnipro. Cojocaru a ajuns în țară fiind însoțit de colegi de la FC Dnipro, dar și de un jucător și antrenorul secund de la Zorya Lugansk.

Federația Română de Fotbal s-a implicat și ajută fotbaliștii din Ucraina 2

Acesta a fost contactat de FRF joi, când se afla într-un hotel la periferia orașului Dnipro, la aproximativ 800 de kilometri de vamă. Din motive de securitate, deplasarea lui spre țară s-a produs a doua zi. Călătoria a durat aproximativ 30 de ore. În această operațiune au fost, de asemenea, implicate Federația Spaniolă de Fotbal și AFAN.

DNIPRO:
Nelson Monte (Portugalia)
Marc Gual (Spania)
Fabrizio Ferreira Rodrigues (Brazilia)
Felipe Pires (Brazilia)
Gabriel Busanello (Brazilia)
Cojocaru Valentin (Romania)
Francisco Difranco (Argentina)
Neven Đurasek (Serbia)
Igor Jovicevic (Serbia) – antrenor
Izan Marin (Spania) – antrenor secund

ZORYA LUGANSK:
Lovro Cvek (Croația)
Veselin Branimirov Atanasov (Bulgaria) – antrenor secund

De asemenea, FRF s-a aflat în contact și cu Mircea Lucescu, antrenorul de la Dinamo Kiev, acesta reușind să ajungă la București vineri seara.

FRF și-a declarat deschiderea de a găzdui în România jocurile naționalelor Ucrainei

Având în vedere decizia UEFA în ceea e privește meciurile reprezentativelor naționale ale Ucrainei, faptul că acestea vor fi nevoite să dispute partidele de pe teren propriu în străinătate, Federația Română de Fotbal a informat oficial Federația de la Kiev că e dispusă să acorde tot sprijinul necesar astfel încât partidele să se poată desfășura pe teritoriul României. Decizia FRF este pe termen nelimitat, indiferent de perioada de valabilitate a hotărârii anunțate de forul de la Nyon.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.