Femeia care i-a luat locul lui Streinu-Cercel, despre ridicarea restrictiilor: Cred ca aceasta va fi printre ultimele masuri la care se va renunta

0
298

Adriana Pistol, noua șefă a Comisiei științifice speciale anti-COVID din cadrul Ministerului Sanatatii, a declarat pentru B1 TV că, la fel ca până acum, comisia va încerca „să stea permament în sprijinul măsurilor care vor fi adoptate” în contextul epidemiei de coronavirus. Structura va analiza, din punct de vedere științific, ce restricții pot fi relaxate și care ar trebui menținute la fel.

Adriana Pistol a declarat, pentru B1 TV, că restricțiile nu vor fi eliminate toate deodată, ci etapizat și, probabil, măsura privind distanțarea socială va fi printre ultimele la care se va renunța. Aceasta a mai spus că testarea contează, dar mai importante sunt măsurile luate vizavi de persoanele depistate pozitiv, astfel încât infecția să nu se extindă.

„Deci cred că, în momentul de față, ceea ce trebuie înțeles este că relaxarea nu înseamnă o relaxare totală sau sistarea tuturor măsurilor care au fost adoptate până în prezent. Această relaxare trebuie să fie efectuată într-un mod etapizat, nu toate măsurile vor fi retrase în mod automat. Această analiză se va face și se face în grupuri de lucru, pentru a vedea ce anume ne permitem să relaxăm până la ce punct, în ce zone, în ce teritorii. Așa că nu ne dorim să pierdem ce am câștigat până în acest moment.

 

Întâi de toate, vom pleca de la cazurile pe care le avem acum. Deja, noi am mărit numărul de persoane care pot fi testate, inclusiv anumite categorii care au boli grave cronice și pot fi la risc să dezvolte o formă de boală severă. Măsurile de relaxare, nu neapărat testarea, contează și respectarea măsurii de distanțare socială. Cred că aceasta va fi printre ultimele la care se va renunța”, a declarat Adriana Pistol, pentru B1 TV.

Aceasta a estimat că numărul persoanelor testate pentru coronavirus în România e „undeva cel puțin la 50.000, chiar 60.000”.

Adriana Pistol a mai declara că „măștile chirurgicale sunt de preferat, dar și cele de stofă sunt utile”: „Să știți că și OMS recomandă chiar și măștile din pânză, stofă, care pot fi spălate, dezinfectate. E important să știm că acest lucru are efect. Nici masca chirurgicală simplă nu are filtre deosebite”.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.