Fermierii din Olt au încărcat mai multe mașini cu tone de legume și alimente și au plecat spre Alba, pentru a-i ajuta pe sinistrați.

0
262

Fermierii din Olt au făcut un gest impresionant față de sinistrații din Alba, în contextul în care strigătul lor de ajutor către autoritățile statului este ignorat. Fermierii din două bazine legumicole din Olt, Giuvărăşti şi Grădinari, au încărcat mai multe maşini cu legume și ate alimente și au plecat spre judeţul Alba, unde vor duce produsele colectate într-un depozit pentru produse destinate sinistrațiilor.

În Giuvărăști au fost colectate 1,5 tone cereale, 500 kg legume, 23 litri ulei, 100 kg făină, precum şi haine, dar şi suma de 7.710 lei, pentru oamenii din Alba, care au pierdut agoniseala de-o viața din cauza inundațiilor. Delegațiile au pornit miercuri-dimineaţă către Roşia Montană, una dintre localităţile lovite de viituri, din judeţul Alba.

În Olt, la Grădinari, fermierii au strâns aproape 2 tone de tomate roşii, 500 kg de castraveţi, 500 kg vinete, 500 kg de vinete, aceeaşi cantitate de varză, dar şi ardei şi dovlecei. Oamenii au mai cumpărat şi 10-12 saltele pe care le vor dona celor din Alba, afectați de inundațiile din ultima săptămână.

Oamenii au răspuns apelului prefectului judeţului Olt, Florin Homorean, şi al directorului Direcţiei Agricole Olt, Gabriela Andronie.

„Facem atât cât putem. Suntem convinşi că oamenii au nevoie nu doar de legume, au şi alte nevoi, atât am reuşit acum. Dacă nu ne ajutăm noi pe noi… Sper din suflet ca şi alte comunităţi din Olt, şi nu numai, să se implice. Mă voi ocupa personal de asta în localitatea Pleşoiu, de unde sunt“, a declarat fermierul Ion Păunel, reprezentantul Uniunii Salvăm Ţăranul Român, aflat în drum spre Alba.

https://www.facebook.com/ionpaunel/posts/4115524245231745

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.