Festivalul de datini şi obiceiuri „TRADIŢIILE VERII“ – Ediţia a IX-a

0
324

Consiliul Judeţean Dolj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, în parteneriat cu Opera Română Craiova și cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Municipal Craiova, organizează marți, 20 iulie 2021, cu începere de la ora 18:00, Festivalul de datini şi obiceiuri „Tradiţiile verii“, ediţia a IX-a, la Teatrul de vară din Parcul „Nicolae Romanescu“.

Ansambluri din judeţele Dolj, Gorj, Mehedinți vor prezenta obiceiuri de vară din lumea satului, ca: Sânzienele sau Drăgaica, Paparudele, Muma Ploii.

Participă ansamblurile folclorice: „Liliacul“ din Baia de Aramă – Mehedinţi, „Roua“ din Cloşani – Padeş – Gorj, „Doina Mischiului“ din Mischii – Dolj, „Hora Desnăţuiului“ al Casei de Cultură „Adrian Păunescu“ din comuna Bârca – Dolj, „Trandafirul“ al Casei de Cultură din orașul Dăbuleni – Dolj, „Mugurașul“ din Șimnicu de Sus – Dolj (pe care l-am invitat alături de noi pentru a prezenta jocul călușarilor, care ne bucura la Alaiul Călușului Oltenesc, eveniment ce nu s-a mai putut desfășura din cauza pandemiei de COVID19).

Accesul la eveniment este gratuit, se va face în limita locurilor disponibile respectând distanțarea fizică și în conformitate cu normele de protecție a sănătății populației în contextul epidemiei cu noul coronavirus.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.