Festivalul de datini şi obiceiuri „TRADIŢIILE VERII“ – Ediţia a XII-a

0
208

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj şi în parteneriat cu Opera Română Craiova, Primăria şi Consiliul Local Municipal Craiova, organizează sâmbătă, 13 iulie 2024, cu începere de la ora 11:00, Festivalul de datini şi obiceiuri „Tradiţiile verii“, ediţia a XII-a, la Teatrul de vară din Parcul „Nicolae Romanescu“.

Ansambluri și soliști din judeţele Dolj și Gorj ne bucură cu obiceiuri și tradiții întâmplate vara în lumea satului, cum sunt: Sânzienele sau Drăgaica, Paparudele, Duminica la horă-n sat după secerat, cositul și secerișul, toate dăruite iubitorilor de folclor ca într-o zi de mare sărbătoare, din care nu lipsesc dansurile și cântecele populare.
Participă la această ediție a Festivalului de datini și obiceiuri „Tradițiile verii“: Carmen Sarcină și Ansamblul de datini și obiceiuri „Roua Cloșani“ din Padeș – Gorj, Ansamblul folcloric „Nedeia“ al Casei de Cultură din Novaci – Gorj, Grupul vocal „Mândruțele de la Olt“, Ansamblul folcloric „Trandafirul“ al Casei de Cultură din Dăbuleni – Dolj, Ansamblul folcloric „Bordeiașul“ din Bechet – Dolj, Ansamblul folcloric „Mlădițele“ Coțofenii din Dos – Secție Externă a Școlii Populare de Arte și Meserii „Cornetti“ Craiova.

De asemenea, ne bucurăm să-i avem în recital pe soliștii Luiza Turcu, Larisa Cârlugea și Alexandru Lilea. Luiza Turcu este laureată a Festivalului Național al Interpreților Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase“ – Marele Premiu și Trofeul „Maria Tănase” și Premiul de popularitate – nominalizat de public, la ediția a XXV-a, în 2019, Larisa Cârlugea a obținut Premiul II la ediția din 2023, iar Alexandru Lilea este laureat al acestui festival, cu premiul II în anul 2017.

Festivalul de datini şi obiceiuri „Tradiţiile verii“, ediţia a XII-a, se va desfășura sâmbătă, 13 iulie, la Teatrul de vară din Parcul „Nicolae Romanescu“, între orele 11:00 – 14:00 și va fi prezentat de Alexandru Lilea și Larisa Cârlugea.
Accesul la eveniment este gratuit și se face în limita locurilor disponibile.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.