Home » Timp Liber » Spectacole si Concerte » Festivalul de datini si obiceiuri „Traditiile verii” – maine-seara, in Centrul Vechi

Festivalul de datini si obiceiuri „Traditiile verii” – maine-seara, in Centrul Vechi

Consiliul Judetean Dolj si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Dolj, cu sprijinul Primariei si al Consiliului Local Municipal Craiova – parteneri ai evenimentului, organizeaza vineri, 20 iulie 2018, incepand cu ora 19.00, Festivalul de datini si obiceiuri „Traditiile verii”, editia a VII-a, in Piata „Fratii Buzesti” (Centrul Vechi).

Ansambluri si solisti din judetele Dolj, Gorj, Mehedinti, Teleorman, precum si Asociatia Vlahilor din Bulgaria vor prezenta obiceiuri intalnite vara in viata satului: Sanzienele sau Dragaica, Sanpetru de vara, Paparudele, Tatal Soarelui si Muma Ploii, Saptamana lui Santilie, incheierea secerisului, coliva, colacul si prima paine din noua recolta de grau.

Participa solistii: Madalina Stoica, Marius Gheorghe, Valentina Simion, Alexandru Lilea; Liviu Olteanu si Taraful din Grecesti Dolj; ansamblurile folclorice: „Liliacul“ din Baia de Arama – Mehedinti, „Roua“ din Closani – Pades -Gorj, Ansamblul Scolii Gimnaziale Izvoarele din Teleorman, „Doina Mischiului“ din Mischii – Dolj, „Hora Desnatuiului“ al Casei de Cultura „Adrian Paunescu“ din comuna Barca – Dolj, „Trandafirul“ al Casei de Cultura din orasul Dabuleni – Dolj, „Oltenasii“ din Scaesti – Dolj, „Dor calator“ din Craiova. Pe scena celei de-a VII-a editii a Festivalului „Traditiile verii“ vine si Asociatia Vlahilor din Bulgaria cu obiceiuri specifice acestui anotimp.

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  Poftiti la bucate oltenesti!

About Ciurezu Marian Bogdan

De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.