Festivitatea de decernare a titlului „Şcoala Europeană” 2019

0
450

Festivitatea de decernare a titlului „Şcoala Europeană” 2019 1Pe 04 iunie, la Palatul Parlamentului a avut loc Festivitatea de decernare a titlului „Şcoala Europeană” 2019 pentru 87 de unități de învățământ din întreaga țară.

În cadrul festivității, Ministerul Educaţiei Naționale a premiat 5 unități de învățământ preuniversitar din județul Dolj, câştigătoare ale Competiției Naționale „Şcoală Europeană”, ediția a XVI-a: Colegiul Național „Carol I”, Colegiul Tehnic de Arte și Meserii ”Ctin. Brâncuși”, Liceul Tehnologic Auto, Liceul „Voltaire” și Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica” Craiova.
Fiecare școală a primit certificatul „Şcoală Europeană 2019″ şi un premiu în valoare de 5.000 lei, care va fi utilizat pentru dotarea unităților școlare. 

Citeste si :  USR Craiova : Deschideti bazinul de inot de la C.N. Carol I

În evaluarea candidaturilor s-a ținut cont de coerenţa activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor europene cu politica generală a instituţiei şcolare, de performanțele școlare reflectate în rezultatele elevilor la examenele naționale, olimpiade și concursuri școlare, de asigurarea egalităţii de şanse și facilitarea accesului la educație, precum și de calitatea și coerența documentelor de candidature.

Competiția se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în activităţi/proiecte/programe comunitare.

Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să concureze din nou pentru a reconfirma titlul obținut.

Citeste si :  PREMIEREA CASTIGATORILOR CONCURSUL INTERJUDETEAN ,,TITEICA JUNIOR", EDITIA a II-a

Concursul „Școală Europeană” a fost lansat de Ministerul Educației Naționale în anul 2004, ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.