Filarmonica Oltenia continua stagiunea Muzica uneste

0
133

Filarmonica Oltenia continua stagiunea Muzica uneste 1Filarmonica olteana deschide stagiunea ”Muzica uneste” (partea a II-a) vineri, 5 octombrie, cu Imperialul de Beethoven, ultimul concert pentru pian compus de titanul de la Bonn. Solista, Sanziana Mircea, ”una dintre cele mai influente persoane tinere din lumea muzicii clasice” (Radio Romania Muzical), a concertat in toata lumea, din Texas pana la Tokyo, revenind de cate ori este posibil in Romania.

Concertul in Re major pentru vioara de Brahms (19 octombrie), lucrare de referinta din epoca romantica, va aduce pe scena Filarmonicii o alta tanara solista, Malina Ciobanu, nume de rezonanta, cu peste 100 de recitaluri si concerte sustinute la varsta de numai 20 de ani. Vom ramane in zona romantismului muzical, si nu numai, cu briliantul Concert nr. 2 de Chopin (26 octombrie) in interpretarea pianistei Fabiola Ionita, un artist dedicat care „evolueaza frumos ca pregnanta, vioiciune, prezenta de spirit” (Viniciu Moroianu).

Citeste si :  Viva la Pizza - Cea mai buna pizza din oras !

Prin urmare, Filarmonica Oltenia Craiova continua in mod exceptional, dar si cu un suflu tanar, stagiunea 2017/2018 („Muzica uneste”), anul Centenarului Marii Uniri culminand in ziua de 1 decembrie. 7 concerte, in care vor evolua 6 dirijori si 17 solisti, dau viata unor capodopere universale, printre care doua vocal-simfonice – ”Requiem” de Verdi si ”Missa in Si minor” de Bach – asteptate cu nerabdare de catre publicul meloman.

Pe langa solistii invitati sa concerteze pe scena filarmonicii craiovene, majoritatea romani, stagiunea ”Muzica uneste” propune in fiecare vineri seara o piesa romaneasca, de multe ori in prima auditie. Dirijori din Italia, Spania, Olanda – Walter Attanasi, Gian Luigi Zampieri, Antonio Momblant, Theo Wolters – traiesc muzica romaneasca si reusesc sa dea o interpretare autentica, depasind barierele lingvistice si geografice, prin intermediul artei sunetelor.

Citeste si :  O romanca din Barcelona isi refuza pretendentii pentru ca sunt prea saraci

Bilete la cele 7 concerte pot fi achizitionate de la agentia Filarmonicii ”Oltenia” Craiova (Calea Unirii Nr.16, orele 10:00-18:00, telefon 0251 414 698), separat sau in abonament – la un pret atractiv, cu avantajul de a pastra locul preferat in sala.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.