Filarmonica „Oltenia” Craiova a fost invitata la Gala Teatrului Dramatic I.D. Sirbu, Petrosani

0
195
Filarmonica „Oltenia” Craiova a fost invitata la Gala Teatrului Dramatic I.D. Sirbu, Petrosani 1
Filarmonica „Oltenia” Craiova a fost invitata la Gala Teatrului Dramatic I.D. Sirbu, Petrosani

La aniversarea celor 70 de ani de la infiintarea teatrului Teatrul Dramatic I.D. Sirbu din Petrosani, Orchestra Simfonica si Corala Academica ale Filarmonicii „Oltenia” Craiova au interpretat, sub bagheta maestrului Alexandru Iosub, celebra cantata „Carmina Burana” de Carl Orff. Concertul sustinut alaturi de solistii serii – soprana Andreea Blidariu, tenorul Mihai Urzicana si baritonul Alexandru Constantin – a fost receptat cu multa caldura de o sala plina care a aplaudat indelung la final. Gestul a fost rasplatit in mod exceptional cu un bis, un moment inspirat improvizat de catre dirijorul Alexandru Iosub, ridicand auditoriul in picioare.

Citeste si :  PROGRAM de CONCERTE luna MAI 2018 la Filarmonica „Oltenia” Craiova

Evenimentul, o noutate pentru publicul din Valea Jiului care, pe langa spectacole de teatru, a avut parte si de reprezentatii de opera si de balet, a facut parte din suita de manifestari artistice desfasurate timp de 11 zile (26 mai – 5 iunie 2018) pentru a sarbatori acest an de exceptie pentru teatrul ce poarta numele I. D. Sirbu. Ion Desideriu Sirbu a fost studentul remarcabilului filozof Lucian Blaga si cel care l-a inspirat pe Marin Preda in crearea personajului principal, Victor Petrini, din romanul „Cel mai iubit dintre pamanteni”. Nascut in Petrosani, a fost o perioada, secretar literar la Teatrul National din Craiova, oras unde a publicat, dupa o lunga perioada de interdictie, piese de teatru, povestiri si doua romane pentru copii.

Gala Teatrului Dramatic I.D. Sirbu din Petrosani a fost un proiect de mare anvergura: „Sunt nume importante ale teatrului si culturii romanesti in general, oameni care au acceptat cu placere sa faca parte din acest proiect al nostru si sa fie alaturi de noi”, dupa cum a apreciat managerul Cosmin Radescu. La randul sau, lect. univ dr. Gabriel Zamfir, managerul Filarmonicii „Oltenia” Craiova, a fost onorat sa raspunda acestei frumoase invitatii, institutia craioveana continuand astfel seria de concerte care depasesc granitele Olteniei, dovada a nivelului sau artistic national si international.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.