Filarmonica Oltenia Craiova : BACK TO SCHOOL Concert simfonic dedicat deschiderii noului an școlar, în parteneriat cu Liceul de Arte „Marin Sorescu”

0
185

Într-o seară plină de muzică și emoție, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „OLTENIA” vă invită la un concert simfonic de excepție, în parteneriat cu Liceul de Arte „Marin Sorescu”. Evenimentul va avea loc VINERI, 15 SEPTEMBRIE 2023, la ora 18:00, în sala de concerte a Filarmonicii „OLTENIA”.

Sub bagheta apreciatului dirijor GHEORGHE COSTIN, acest concert va aduce în prim plan tineri soliști talentați: RUBEN NATAN GHIDICEANU, ȘTEFAN PRETULEAC, CARLA BUFU și ROBERT BAȘCOVEANU, la pian, alături de GABRIEL-VALERIU GORUN, la vioară.

Programul serii va cuprinde piese memorabile din repertoriul clasic:

  • Oskar Rieding: Concertul în Si minor pentru vioară și orchestră, op. 35 (partea I) 
  • Johann Sebastian Bach: Concertul în Do minor pentru două piane și orchestră
  • Wolfgang Amadeus Mozart: Concertul în La major pentru pian și orchestră (partea I) 

După o scurtă pauză, publicul se va bucura de o interpretare măiastră a celebrului Concert nr. 1 în Si bemol minor pentru pian și orchestră de Piotr Ilici Ceaikovski, când va veni rândul solistului ROBERT BAȘCOVEANU să demonstreze virtuozitatea sa.

Acest eveniment muzical deosebit marchează deschiderea noului an școlar și este un prilej unic pentru publicul iubitor de muzică să se bucure de talentul tinerilor muzicieni și al artiștilor prestigioasei orchestre craiovene.

Despre Filarmonica „OLTENIA”

Filarmonica „OLTENIA” este o instituție de renume în peisajul cultural din Craiova, dedicată promovării și susținerii artei muzicale. Cu o tradiție îndelungată și o echipă de muzicieni talentați, Filarmonica „OLTENIA” oferă publicului momente deosebite de muzică clasică de cea mai înaltă ținută.

Despre Liceul de Arte „Marin Sorescu”

Liceul de Arte „Marin Sorescu” este o instituție de învățământ de prestigiu, dedicată formării și dezvoltării tinerei generații de artiști. Cu un curriculum bogat în arte, acest liceu este locul unde tinerii talentați din Craiova își pot dezvolta pasiunea și abilitățile în domeniul artistic.

Biletele pentru concert se achiziționează online, pe entertix.ro: 

https://www.entertix.ro/evenimente/18187/concert-simfonic-dedicat-deschiderii-noului-an-scolar-15-septembrie-2023-filarmonica-oltenia-craiova.html

 

De asemenea, biletele se procură de la agenția din Calea Unirii 16, luni-vineri (orele 10:00-14:00). Detalii se obțin la numărul de telefon 0251 414 698.

 

Preț bilet: 25 lei 

Intrarea este gratuită pentru elevi, studenți, seniori, în limita locurilor disponibile.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.