Filarmonica Oltenia Craiova : BOLERO de RAVEL

0
249

VINERI, 16 IUNIE 2023, ORA 19:00
ORCHESTRA SIMFONICĂ A FILARMONICII “OLTENIA”

BOLERO de RAVEL

DIRIJOR: GHEORGHE COSTIN
SOLIST: MASSIMO URBAN (pian, ITALIA)
În program:
Frédéric Chopin: Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră, op. 21
Bedřich Smetana: Poemul simfonic „Vltava”
Maurice Ravel: Bolero

Vineri, 16 iunie, ora 19:00, Stagiunea Speranței continuă la Filarmonica ”Oltenia” Craiova cu ”Bolero” de Maurice Ravel, creația muzicală cea mai interpretată din toate timpurile. Inițial conceput ca muzică de balet pentru orchestră, ”Bolero” a fost creat pentru dansatoarea Ida Rubinstein. Seara se va deschide cu Frédéric Chopin – Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră și Bedřich Smetana – Poemul simfonic „Vltava”, o adevărată declarație de dragoste a compozitorului pentru țara sa.

La pupitrul orchestrei simfonice va fi Gheorghe Costin, un excepţional dirijor care ştie să coordoneze impecabil scena și are o abordare cu o infinită gamă de culori şi nuanţe. A studiat la Universitatea de Muzică din Bucureşti şi a absolvit în paralel secţiile de compoziţie (Dan Constantinescu) şi dirijat (Constantin Bugeanu). Din anul 1984, este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România.
Solistul serii, Massimo Urban, s-a născut la Milano pe 4 aprilie 2005. A început să studieze pianul la vârsta de 10 ani. Și-a demonstrat încă de la început abilitățile interpretative și sensibilitatea artistică care l-au determinat să câștige numeroase și prestigioase premii la concursuri naționale și internaționale. În iulie 2022, a deschis concertul Andrea Bocelli la Parcul Ducal din Parma. Până în prezent, Massimo, în vârstă de doar optsprezece ani, a susținut mai multe recitaluri și spectacole în săli de concerte importante din Europa și din străinătate. În prezent, studiază pianul sub îndrumarea maestrului Vincenzo Balzani. Massimo este un elev strălucit la Liceo Classico; este sensibil, îi place să scrie și să compună. Muzica este un element vital care îl însoțește mereu.

Massimo va interpreta la Craiova, Frédéric Chopin – Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră, compus de autor la vârsta de numai 20 ani. Deși scris primul, este numerotat ca fiind al doilea concert dedicat de către Chopin pianului, păstrându-se ordinea publicării partiturilor.

Biletele pentru concert se achiziționează online, pe entertix.ro:
https://www.entertix.ro/evenimente/15724/concert-simfonic-16-iunie-2023-filarmonica-oltenia-craiova.html

De asemenea, biletele se procură de la agenția din Calea Unirii 16, luni-vineri (orele 10:00-18:00). Detalii se obțin la numărul de telefon 0251 414 698.
Prețuri bilete: 50 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.