Filarmonica Oltenia Craiova : „Călătorind pe note muzicale – popularizarea moştenirii naturale şi a patrimoniului cultural al regiunii transfrontaliere“ – etapa de sustenabilitate – Concert DANCE WITH ME

0
410

Filarmonica “Oltenia” Craiova, în colaborare cu Sinfonietta Vidin, continuă proiectul “Călătorind pe note muzicale, popularizarea moştenirii naturale şi a patrimoniului cultural al regiunii transfrontaliere”, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Interreg România-Bulgaria, cod ROBG-578

 

Partenerii proiectului organizează în perioada 29-30 septembrie un festival, la Vidin şi la Craiova, cu 52 de muzicieni reuniţi din ambele orchestre, sub bagheta dirijorului bulgar Svilen Simeonov. Instrumentele muzicale achiziţionate din bugetul proiectului (perioada de implementare) vor fi utilizate în cadrul acestui eveniment.

 

Concertul de la Craiova, va avea loc sâmbătă, 30 septembrie 2023, ora 17:00, la Teatrul de Vară din Parcul ”Nicolae Romanescu” intrarea fiind liberă, în limita locurilor disponibile. În programul festivalului se regăsesc lucrări muzicale care pun în valoare aparatul orchestral:

 

Antonín Dvořák: Dans slav în Do major, op. 46, nr. 1

Edvard Grieg: Dansul Anitrei din Suita nr. 1 „Peer Gynt”, op. 46

Johannes Brahms: Dans ungar nr. 5

Aram Haciaturian: Adagio din baletul „Spartacus”

Johann Strauss II & Josef Strauss: „Pizzicato-Polka”

Eugen Doga: Valsul „Dulcea și tandra mea fiară”

Béla Bartók: Dansuri populare românești (nr. 5 și 6)

Alexander Glazunov: Vals de concert, op. 47, nr. 1

Dans brazilian/ arr. Svilen Simeonov: Tico-Tico

Pietro Mascagni: Intermezzo din opera „Cavalleria rusticana”

Dans popular italian/ arr. Svilen Simeonov: Bella Ciao

Petko Staynov: Suita de dansuri trace (nr. 2)

Mikis Teodorakis/ arr. Svilen Simeonov: Dansul lui Zorbas

Georges Bizet: „Farandola” din suita nr. 2 „Arleziana”

 

Atât Sinfonietta-Vidin, cât și Filarmonica “Oltenia” Craiova numără ani de experiență și profesioniști dispuși să aplice abordări inovatoare în activitățile lor creative. Cele două orchestre combină eforturile de creare a unui produs cultural nou, calitativ și atrăgător, de interes nu numai pentru comunitățile locale, contribuind și la creșterea potențialului turistic de dezvoltare a regiunii.

 

Svilen Simeonov este dirijorul principal al Sinfonietta din Sofia și din Vidin. A studiat la Academia de Muzică din capitala bulgară și la Academia de Muzică și Balet din Plovdiv, precum și la Academia de Muzică din Viena. În 1999, a primit premiul „Cel mai bun muzician al anului” și a fost, de asemenea, premiat de Radioul Național Bulgar. În anii 2001 și 2007, a primit „Lira de cristal” fiind recunoscut drept unul dintre cei mai prestigioși artiști ai țării sale.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.