Filarmonica Oltenia Craiova : Concert BRAHMS-HAYDN

0
266

VINERI, 9 IUNIE 2023, ORA 19:00
ORCHESTRA SIMFONICĂ A FILARMONICII “OLTENIA”

Concert BRAHMS-HAYDN
DIRIJOR SVILEN SIMEONOV BULGARIA

SOLISTĂ MĂDĂLINA PAȘOL pian

Concertul BRAHMS/ HAYDN al Filarmonicii ”Oltenia”, din 9 iunie, ora 19:00, este o incursiune de la tumultul emoțional specific romantismului muzical la echilibrul clasicist, caracterizat prin accentul pe tradiție și rațiune. Muzicianul bulgar SVILEN SIMEONOV, dirijorul Stagiunii Speranței a filarmonicii craiovene, a ales pentru concertul de vineri un program complex, cele două lucrări fiind contrastante și prin reacția publicului la prima lor audiție.

Concertul nr. 1 pentru pian în Re minor de Brahms a suprins prin abordarea mai apropiată de simfonie decât de cea de concert, mesajul lucrării prevalând asupra virtuozității instrumentului solist. Noutatea adusă de Brahms a dus la o reacție rezervată a auditoriului care nu a perceput intenția compozitorului.

Astăzi, însă, Concertul nr. 1 de Brahms este considerat o creație spectaculoasă, o provocare pentru pianiști și o delectare pentru melomani. La polul opus, a doua lucrare a serii de 9 iunie, Simfonia nr. 104 în Re major, “Londra”, de Haydn a fost un succes triumfal, încă de la început, inclusiv din punct de vedere financiar. Simfonia încheie seria ”londonezelor”, creațiile lui Haydn din perioada cât a locuit în capitala Angliei.

Solista serii va fi MĂDĂLINA PAȘOL, remarcabilă pianistă, recunoscută prin premii și burse de studii, atât în România, cât și în Germania. Doctorandă și cadru didactic al Universității Naționale de Muzică din București, între 2010 și 2014, Mădălina Pașol a susținut cursuri de măiestrie, concerte și recitaluri în Europa și Asia. Pianista a înregistrat și filmat, printre altele, pentru Radiodifuziunea și Televiziunea Română, TVR Cultural, Deutschland Radio, Japan Television Productions, RBB Kulturradio Germania, Radio România Actualități, Radio România Cultural. Din anul 2014, Mădălina Pașol conduce Institutul de Arte și se dedică promovării tinerelor talente și a artiștilor români.

Biletele pentru concert se achiziționează online, pe entertix.ro:
https://www.entertix.ro/evenimente/15718/concert-simfonic-9-iunie-2023-filarmonica-oltenia-craiova.html

De asemenea, biletele se procură de la agenția din Calea Unirii 16, luni-vineri (orele 10:00-18:00). Detalii se obțin la numărul de telefon 0251 414 698.
Prețuri bilete: 50 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.