FILARMONICA OLTENIA CRAIOVA : Concert de Colinde

0
261

În ajunul sărbătorii de Crăciun, pe 21 și 22 decembrie 2022, de la ora 19:00, Corala academică a Filarmonicii ”Oltenia” Craiova va susține tradiționalul Concert de Colinde dirijat de MANUELA ENACHE-PÎRVU și BOGDAN BOTEZATU. La pian va interpreta CORINA STĂNESCU, iar la percuție SORIN SĂCEANU și VICTORIA SĂCEANU. Din program nu vor lipsi Ioan Dumitru Chirescu: “Steaua sus răsare”, Gheorghe Cucu: “Domnuleț și domn din cer”, și Sabin V. Drăgoi: “Colo’n susu”. Repertoriul complet include aproape 30 dintre cele mai iubite colinde, în viziunea componistică a celor mai importanți creatori de muzică de cor.

În programul serii:
Ion Costescu aranj. Valentin Gruescu: “Bună dimineața la Moș Ajun”
Ioan Dumitru Chirescu după A. Podoleanu: “Bună dimineața la Moș Ajun”
Dumitru Georgescu Kiriac: “O, ce veste minunată”
Tiberiu Brediceanu aranj. Sabin Pautza: Triptic
“Iată vin colindători”
“Sus în vârful muntelui”
“Gazde mari nu mai dormiți”
Timotei Popovici: “Astăzi s-a născut Hristos”
Dumitru Georgescu Kiriac: “Domnul Iisus Hristos”
Ioan Dumitru Chirescu: “Steaua sus răsare”
Gheorghe Cucu: “Domnuleț și domn din cer”
Sabin V. Drăgoi: “Colo’n susu”
Nicolae Lungu: “La Vitleem colo-n jos”
Nicolae Lungu: “Mărire-ntru cele ‘nalte”
Paul Constantinescu: “Minune prea mare”
Dumitru Georgescu Kiriac: “Moș Crăciun cu plete dalbe”
Gheorghe Budiș: “Cântec de Crăciun”
Valentin Gruescu: “Visul legănat”
Sabin Pautza: “Glorious Kingdom”
Franz Gruber aranj. Sabin Pautza: “Stille nacht”
Roger Folstrom: “A La Nanita Nana”
Irving Berlin aranj. Sabin Pautza: “White Christmas”
James Lord Pierpont aranj. Stefan Karpiniec: “Jingle Bells”
Anonim aranj. David Willcocks: “Deck the hall”
Mykola Leontovich: “Ring, Christmas Bells”
Anonim: “The First Noel”
Georg Friedrich Händel aranj. Sabin Pautza: “Joy to the world”
John Rutter aranj. Valentin Gruescu: “Candlelight Carol”
Sabin Pautza: “Gloria”

MANUELA ENACHE-PÎRVU – dirijor de cor
Manuela Enache-Pîrvu a urmat cursurile Liceului de Artă “Marin Sorescu” (clasa de vioară). În perioada 2004 – 2008, a fost studentă bursieră în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică – Bucureşti, specializarea Dirijat cor academic (clasa conf. univ. dr. Valentin Gruescu), urmând în paralel şi modulul instrumental de vioară (Adrian Buliga, conf. univ. dr. Florin Croitoru). Dintre alţi profesori, sub îndrumarea cărora şi-a perfecţionat pregătirea muzicală, se disting: Dinu Ciocan, Teodor Ţuţuianu, Valentina Sandu Dediu, Dan Buciu, Ulpiu Vlad, Dan Dediu. În 2010, a absolvit cursurile de master ale Universităţii Naţionale de Muzică – Bucureşti (Stilistică dirijorală, specializarea Dirijat Cor academic), iar în perioada 2009 – 2010, a beneficiat de o bursă de studii în cadrul Birmingham Conservatoire (Marea Britanie), perfecţionându-se sub îndrumarea dirijorului Paul Spicer. Pe durata acestor studii, s-a implicat activ în calitate de dirijor al Corului Camerata, alături de care a susţinut concerte şi a realizat imprimări audio. În aceeaşi perioadă, a participat la workshop-ul educaţional de muzică contemporană “Maze”. Este doctor al Universității Naționale de Muzică București, teza sa tratând „Ipostaze ale muzicii corale în Romantism – o perspectivă dirijorală”. Din anul 2010, Manuela Enache-Pîrvu deţine statutul de dirijor al Coralei academice a Filarmonicii “Oltenia”.

BOGDAN BOTEZATU – maestru de cor
Absolvent al specializării dirijat de orchestră, la clasele de dirijat ale lui Horia Andreescu și Petru Andriesei, din cadrul Universității Naționale de Muzică din București, Bogdan Botezatu șia început cariera dirijorală din anul 2007, chiar din anul final al studiilor universitare, când, implicat în proiecte studențești, a dirijat fragmente din opera La bohème de G. Puccini prezentată întrun cadru neconvențional, dar și opera O noapte furtunoasă de P. Constantinescu. Tot din anul 2007 șia început colaborarea cu orchestra de cameră a Operei Române din Craiova cu care a susținut concerte în acest oraș, iar între anii 2014 – 2017 a fost dirijor al corului aceleiași instituții, pregătind corul pentru următoarele premiere: opereta Silvia, de Imre Kálmán, opera Don Giovanni de W.A. Mozart, opera L’elisir d’amore de G. Donizetti, opereta Sânge vienez de J. Strauss, opera Simon Boccanegra de G. Verdi. În calitate de dirijor al orchestrei a realizat următoarele titluri de operă: La traviata de G. Verdi (Bistrița), Il Barbiere di Siviglia de G. Rossini (Baia Mare), L’elisir d’amore de G. Donizetti (Worms, Germania). În paralel, tânărul dirijor a desfășurat și o carieră didactică, colaborând cu Universitatea Națională de Muzică din București ca asistent la clasa de dirijat (între 2009 – 2011), dar și cu Universitatea din Craiova și cu Liceul de Arte Marin Sorescu.

Visits: 10

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.