Filarmonica Oltenia Craiova : Concert de folclor in interpretare coral-instrumentala

0
331

Filarmonica Oltenia Craiova : Concert de folclor in interpretare coral-instrumentala 1MIERCURI, 29 MAI 2019, ORA 19:00
si
JOI, 30 MAI 2019, ORA 19:00

CORALA BARBATEASCA ”ARMONIA” CONSTANTA

ORCHESTRA ”MUZICA DIVERTIS” (Republica Moldova)

DIRIJOR: arhid. lect. univ. dr. ION IULIAN DUMITRU

Miercuri si joi, de la ora 19:00, pe scena Filarmonicii „Oltenia” Craiova este invitata Corala barbateasca „ARMONIA” dirijata de arhid. lect. univ. dr. Ion Iulian Dumitru. Dublu medaliata cu aur la Olimpiada Internationala „World Choir Games” din S.U.A., Corala „ARMONIA” din Constanta va canta impreuna cu Orchestra „Muzica Divertis” din Republica Moldova.

Corala barbateasca „Armonia” a fost infiintata in anul 2001 in cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar din 2004 a intrat sub tutela Arhiepiscopiei Tomisului. Corala a sustinut numeroase concerte in tara, dar si in afara tarii precum: Patriarhia Ecumenica din Constantinopol, in prezenta S.S. Bartolomeu I, Roma, Bari, Madrid, Castellon, Ierusalim, Tel-Aviv, Haifa, turneu prepascal in Elvetia, Dublin, Londra, Strasbourg, Nurnberg, Lisabona, Barcelona, Paris, Insula Lesbos, Dobrich s.a.

Citeste si :  Un barbat din Craiova a murit după ce medicii i-au tăiat carotida în loc de amigdale

Dintre rezultatele obtinute pe plan international amintim: dublu medaliata cu aur, in vara anului 2012, la ”World Choir Games” din S.U.A. In anul 2013, la Campionatul European al Corurilor, desfasurat la Graz, Austria, corala a castigat Marele Premiu la sectiunea Cor barbatesc, doua medalii de aur (sectiunile: Folclor si Cor barbatesc) si una de argint (Muzica sacra).

In anul 2014, a fost laureata cu aur (sectiunea Arta sacra), cu medalie de aur si Marele Premiu (Cor barbatesc de camera) la „World Choir Games” (Riga, Letonia); in 2015, medalie de aur (Coruri de camera) in cadrul competitiilor „European Choir Games” si ”Grand Prix of Nationes” (Magdebourg, Germania), iar in anul 2016 a fost laureata cu medalie de aur la sectiunile Cor barbatesc de camera si Muzica sacra a cappella la ”World Choir Games”, Sochi, Rusia.

Citeste si :  Dan Daşoveanu, noul director al High Tech Industry Park

In anul 2017, a fost invitata de onoare la cel mai prestigios festival al statului Israel (Gospel festival Zimria). Corala este formata din preoti, diaconi si studenti ai Facultatii de Teologie din cadrul Universitatii „Ovidius”, Constanta, si abordeaza un repertoriu diversificat, compus atat din piese religioase, folclor romanesc, colinde traditionale romanesti si straine, cat si piese din repertoriul clasic universal.

Preturi bilete: 40 lei; 10 lei (elevi, studenti, seniori)
Agentia Filarmonicii “Oltenia” Craiova
Calea Unirii nr.16
Telefon: 0251.414.698
Program: luni – vineri; orele 10:00 – 18:00

Lasa un comentariu aici !
STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.