Filarmonica Oltenia Craiova : Concert de muzica clasica si folclorica de Ziua Persoanelor Varstnice

0
462

Cu ocazia zilei de 1 octombrie, cand se sarbatoresc la nivel international Ziua Persoanelor Varstnice si Ziua Muzicii, Orchestra simfonica a Filarmonicii „Oltenia” Craiova sustine un concert de bijuterii muzicale, sub bagheta maestrului Alexandru Iosub, personalitate artistica de prima linie, apreciata in egala masura de public si de specialisti.
Fiind o zi in care se promoveaza toate genurile muzicale, Consiliul Local si Primaria Municipiului Craiova, organizatorul evenimentului, invita publicul in partea a doua a concertului sa asculte pagini de mare popularitate alaturi de Ansamblul Folcloric „Maria Tanase” si de solistii sai, Constantin Enceanu, Ciri Mayer, Lavinia Birsoghe, sub conducerea muzicala a lui Cristi Pirlea, coregrafia fiind semnata de Ionel Garoafa.
Evenimentul va avea loc marti, 1 octombrie 2019, incepand cu ora 18:00, in sala de concerte a Filarmonicii „Oltenia” Craiova. Accesul este gratuit si se va face, in limita locurilor disponibile, pe baza de invitatii care pot fi procurate de la agentia de bilete a Filarmonicii „Oltenia” Craiova, din Calea Unirii nr. 16, telefon 0251 414 698.

Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice este sarbatorita in fiecare an, in data de 1 octombrie. Cu aceasta ocazie, Thoraya Ahmed Obaid, Directorul Executiv al Fondului ONU pentru Populatie ne reaminteste cat de valorosi sunt oamenii, indiferent de varsta lor. “Societatile trebuie sa asigure cresterea calitatii vietii pentru persoanele in varsta si respectarea drepturilor lor, pentru a putea trai in demnitate. Acest lucru este cu atat mai important in timpul crizei financiare. Sunt necesare sisteme de securitate sociala puternice care sa furnizeze servicii, sa asigure un standard adecvat de viata si care sa promoveze solidaritatea intre generatii”, subliniaza reprezentanta ONU.
In ziua de 1 octombrie a fiecarui an, incepand cu 1975, este celebrata si Ziua Internationala a Muzicii, pentru a promova toate genurile artei muzicale si a pune in valoare importanta muzicii in viata de zi cu zi si pentru crearea unui climat armonios la nivel social. Propunerea de a dedica o zi muzicii a fost facuta de renumitul violonist si muzicolog Yehudi Menuhin, cel mai stralucit elev al compozitorului George Enescu.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.