Filarmonica Oltenia Craiova : Concert extraordinar dedicat Zilei Indragostitilor

0
133

Filarmonica Oltenia Craiova : Concert extraordinar dedicat Zilei Indragostitilor 1VINERI, 15 FEBRUARIE 2019, ORA 19:00
Concert extraordinar dedicat Zilei Indragostitilor

ORCHESTRA SIMFONICA A FILARMONICII “OLTENIA”
DIRIJOR MARIUS HRISTESCU
SOLISTI
NATALIA ROMAN (soprana, ITALIA), LARS FOSSER (bariton, DANEMARCA),
EUGEN NEGRUTA (acordeon, REPUBLICA MOLDOVA)

La Filarmonica „Oltenia” Craiova are loc vineri, 15 februarie 2019, ora 19:00 un concert dedicat Zilei Indragostitilor, sub bagheta maestrului Marius Hristescu. Soprana Natalia Roman si baritonul danez Lars Fosser vor aduce in aer iubirea din opere celebre, ca „Romeo si Julieta” de Charles Gounod, „Turandot” de Giacomo Puccini si „Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart. Eugen Negruta, liderul „Concertino Accordion Band” va interpreta „Opale Concerto pentru acordeon si orchestra de coarde” de Richard Galliani, imbogatind atmosfera cu ritmuri de jazz si tango.

 

Anul 1999 marcheaza pentru Marius Hristescu inceputul colaborarii cu binecunoscutul cantautor Tudor Gheorghe, colaborare in urma careia a luat nastere proiectul ”Anotimpurile Poeziei Romanesti”. In urma reputatiei de compozitor si orchestrator dobandite, artisti valorosi ai momentului din industria muzicala romaneasca si internationala i-au solicitat colaborarea artisti ca Felicia Filip, Nicu Covaci (Phoenix), Loredana Groza. De un real succes s-au bucurat si cele doua proiecte simfonice realizate alaturi de baritonul Daniel Prunaru (pe scena Operelor din Craiova si Cluj-Napoca), materializate in realizarea a doua CD-uri. O aparitie recenta intr-un proiect de amploare a avut loc cu prilejul evenimentului „Maria Tanase Symphonic” organizat de Filarmonica „Oltenia” Craiova in primavara anului 2018, la Sala Polivalenta. Marius Hristescu a fost orchestrator si dirijor al acestui concert inedit, de fuziune intre muzica simfonica si cea folclorica autentica. Pe 1 decembrie 2018, in cadrul sarbatoririi Centenarului Marii Uniri, Marius Hristescu a fost dirijorul si orchestratorul spectacolului-eveniment „Tot ce-i romanesc nu piere”, sustinut de Tudor Gheorghe, Corul si Orchestra CONCERTINO pe scena Filarmonicii „Oltenia”, in cadrul Festivalului International „Craiova Muzicala”, editia 45.

Citeste si :  CONCERT MOZART SUB BAGHETA DIRIJORULUI RADU POSTAVARU LA FILARMONICA OLTENIA CRAIOVA

Soprana Natalia Roman s-a nascut la Drochia, in Republica Moldova si, din 2004, locuieste in Italia. A fost solista la Opera de Stat si la Filarmonica din Chisinau si a castigat numeroase concursuri si premii. A cantat, cu mare succes la public, la Teatro Regio din Parma (Barbierul din Sevilla), Festivalul Rossini Opera din Pesaro (Viaggio a Reims), la Teatro Comunale din Ferrara (Rigoletto) si la teatrele de Rovigo, Bolzano, Trento, Padova, Como, Jesi, Trieste si Verona. A interpretat Violetta intr-o productie La Traviata, in Seul, Coreea de Sud. De asemenea, a avut mare succes in rolul Gilda in circuitul Lombard (Aslico).
Interpretarile extraordinare ale baritonului Lars Fosser in roluri verdiene (Rigoletto, Nabucco, Posa in „Don Carlos” si Don Carlo in „Ernani”), pucciniene (Scarpia in „Tosca”, Sharpless in „Madama Butterfly”) sau wagneriene (Wotan si Alberich in „Inelul Nibelungilor”) au atras admiratia publicului si au beneficiat de cronici elogioase. Lars Fosser a desfasurat o sustinuta activitate concertistica in sali celebre precum Carnegie Hall din New York, Danish Radio Symphony Hall, Tivoli Symphony Hall din Copenhaga, Mercedes Halle din Berlin si Braunschweig Kulturhaus, acompaniat de orchestre de renume.

Citeste si :  Muzica primaverii la Filarmonica Oltenia Craiova Stagiunea 2019 - Muzica inspira! Fii diferit! Mergi pe clasic! - Concertele lunii martie

In anul 2003, Eugen Negruta impreuna cu mai multi muzicieni a format Ansamblul de Acordeonisti “Concertino” (actualmente Concertino Accordion Band) care activeaza la Filarmonica Nationala „Serghei Lunchevici”. Alaturi de Concertino Accordion Band sustine numeroase concerte in cele mai prestigioase sali de spectacol (Danemarca, Franta, Italia, Austria, Polonia, Luxemburg, Belgia, Azerbaijan, Croatia, Lituania, Germania, Elvetia, Rusia, Romania, Coreea de Nord, China, Canada). O fila aparte in activitatea ansamblului si a conducatorului sau ii revine relatiilor de colaborare cu cei mai reputati acordeonisti din lume: Vladimir Zubitsky (Ucraina-Italia), Duo Paris-Moscou – Domi Emorine si Roman Jbanov, Frank Marocco (SUA) si celebrul acordeonist si compozitor Richard Galliano (Franta). Concertino Accordion Band a inregistrat trei CD-uri: „Astor Piazzolla” (2006), „Muzica lumii” (2007) si „Culorile muzicii” (2012), “Live in Berlin” (2014), “Ten Years under the Rock’s” (2015), “XX century Music” (2017). Pe langa ampla activitate din Concertino Accordion Band, Eugen Negruta sustine numeroase concerte solistice.
Preturi bilete: 40 lei; 10 lei (elevi, studenti, seniori); concert in abonament (5). Biletele pot fi procurate de la agentia Filarmonicii „Oltenia” Craiova (program luni-vineri, orele 10:00-18:00), Calea Unirii nr. 16, telefon 0251 414 698.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.