Filarmonica Oltenia Craiova : Concert flaut-oboi cu duo Cătălin Opriţoiu/Cristina Ordean sub bagheta lui Brian Liao din Taiwan

0
456

Un concert sub semnul forţei destinului urmează la Filarmonica „Oltenia” Craiova, vineri, 8 noiembrie, de la ora 19:00, cu taiwanezul Brian Liao la pupitrul dirijoral şi un duo flaut-oboi format din Cătălin Opriţoiu şi Cristina Ordean, solişti ai Orchestrei Simfonice Bucureşti.

 

Concert flaut-oboi cu duo Cătălin Opriţoiu/Cristina Ordean

sub bagheta lui Brian Liao din Taiwan

În program: 

Giuseppe Verdi: Uvertura operei „Forța destinului”

Franz Krommer: Concertino pentru flaut, oboi și orchestră de cameră

Piotr Ilici Ceaikovski: Simfonia nr. 5 în Mi minor, op. 64

Tânărul şi talentatul dirijor Brian Liao, prin bursa oferită de guvernul taiwanez, își desfășoară studiile de masterat la Universitatea Salzburg Mozarteum, Secția dirijat orchestral. Recent a obținut Marele Premiu la categoria „Dirijat” a proiectului „Talentați tineri muzicieni internaționali”, realizat de Orchestra Națională Simfonică din Taiwan. Este director artistic al International Keelung NTOU Music Festival, precum şi dirijor asistent la St. Gellert Music Festival (Ungaria). 

 

Apreciat drept reprezentant valoros al şcolii moderne de interpretare, flautistul Cătălin Opriţoiu a susținut numeroase recitaluri camerale și a participat la proiecte de orientare clasică sau contemporană împreună cu ansambluri din cele mai diverse. El a fost de asemenea solist concertist pe scene cunoscute din mari centre culturale europene (Elveţia, Spania, Germania, Franţa, Italia, Austria), dar și în Japonia (Tokio Suntory Hall, alături de celebra soprană Sumi Jo), concerte în care a colaborat cu dirijori prestigioși, printre care Seiji Ozawa, Denno Foster, Octav Calleya, Atsushi Nukii, Horia Andreescu, Sergiu Comissiona, Mircea Cristescu, Corneliu Dumbrăveanu, Marian Didu, Cristian Mandeal. Dedicat în egală măsură și activității didactice, Cătălin Opriţoiu este lector univ. dr. la catedra de flaut a Universității Naționale de Muzică București. Cătălin Opriţoiu are un palmares bogat, în 2005 absolvă cursul de măiestrie artistică pentru soliști în cadrul Universităţii Superioare de Muzică din München (Germania). În acelaşi an înfiinţează orchestra “Camerata Classica” şi activează ca solist permanent al acesteia, având colaborări în emisiuni radio şi de televiziune. În perioada 1998-2011 Cătălin Opriţoiu a fost prim-flautist al orchestrei filarmonice “George Enescu”, în prezent fiind solist al Orchestrei Simfonice București.

 

Cristina Ordean a urmat studiile universitare și în cele de master, la Universitatea Națională de Muzică din București (2014), îndrumată de prof. univ. dr. Florenel Ionoaia. În 2018, la UNMB a susținut și teza de doctorat. A urmat cursuri de măiestrie, cu Richard Sympson, solo oboi BBC London Symphony, Diego Din Ciacci, profesor la Conservatorul „Giuseppe Verdi” Milano și Christian Smith, profesor la Academiile de muzică din Strasburg și Stuttgart. A obținut numeroase premii la olimpiadele școlare și a beneficiat de două burse, la European Youth Orchestra și bursa de excelență U.N.I.M.I.R. (2013). A colaborat cu Filarmonica „George Enescu” și Orchestra Națională Radio, precum și ocazional cu filarmonicile din Brașov, Pitești, Sibiu, Camerata Regală etc. Din 2013 este oboi solo în cadrul Orchestrei Simfonice București. A efectuat turnee de concerte în China, Germania, America de Sud, Belgia. A fost cadru didactic în cadrul Liceului de Muzică „Tudor Ciortea” și din 2016 este profesor asociat în cadrul Universității Transilvania Brașov. 

 

Biletele se găsesc la agenția Filarmonicii ”Oltenia” Craiova, din Calea Unirii nr. 16, de luni până vineri, între orele 10:00 și 18:00. Preţurile biletelor sunt de 40 lei și 10 lei pentru elevi, studenţi și seniori.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.