Filarmonica Oltenia Craiova : CONCERT RAHMANINOV/CEAIKOVSKI

0
120

Stagiunea Classic+ continua vineri, 21 februarie, ora 19:00, cu un concert Rahmaninov/Ceaikovski, sub conducerea muzicala a maestrului Emil Visenescu, artist remarcabil al scenei nationale si internationale, apreciat prin acordarea multor premii. Solistul serii va fi tanarul pianist Botond Szőcs care se distinge prin temperamentul energic inconfundabil si expresivitatea deosebita.

Filarmonica „Oltenia” Craiova
Stagiunea Classic+ 2019/2020

CONCERT RAHMANINOV/CEAIKOVSKI

VINERI, 21 FEBRUARIE 2020, ORA 19:00
ORCHESTRA SIMFONICA A FILARMONICII “OLTENIA”
DIRIJOR: EMIL VISENESCU
SOLIST: BOTOND SZÖCS, pian
In program:
Serghei Rahmaninov: Concertul nr. 2 in Do minor pentru pian si orchestra, op. 18
Piotr Ilici Ceaikovski: Simfonia nr. 4 in Fa minor, op. 36

Emil Visenescu este un artist activ al scenei nationale si internationale, sustinand o serie de concerte si recitaluri, atat in calitate de solist, cat si ca membru al unor ansambluri. Ca solist, a interpretat alaturi de prestigioase orchestre din tara si din strainatate (Biel, Berna, Dresda). De 24 de ani, ca membru al trio-ului “Mosaic”, interpreteaza pe diverse scene din Romania, Belgia, Franta si Elvetia.
In 2006 si 2014, Emil Visenescu a fost solist al Orchestrei Nationale Radio din Romania, in cadrul Festivalului International de Muzica Contemporana de la Bucuresti. A realizat inregistrari pentru Radiodifuziunea Romana si Televiziunea Romana. Incepand cu anul 2002, preda clarinetul la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, iar in anul 2011 a obtinut titlul de Doctor in Muzica acordat de aceeasi institutie.
Emil Visenescu si-a completat studiile cu cele post-doctorale si Master in dirijat orchestra, urmate la clasa prof. univ. dr. Dumitru Goia, de asemenea la UNMB. In noua postura, a sustinut concerte cu orchestrele simfonice ale filarmonicilor din Pitesti, Brasov, cu orchestra Concerto a UNMB si cu orchestra de camera „Ionel Perlea”, al carei fondator este.

Citeste si :  Muzica primaverii la Filarmonica Oltenia Craiova Stagiunea 2019 - Muzica inspira! Fii diferit! Mergi pe clasic! - Concertele lunii martie

Pianistul Botond Szőcs, in varsta de 23 de ani, s-a facut remarcat in lumea muzicala gratie temperamentului energic inconfundabil, potentat de intensitatea trairilor artistice si manifestat prin forta persuasiva a interpretarii. Student la Facultatea de Muzica din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov, la clasa prof. univ. dr. Stela Dragulin, Botond a participat la concursuri nationale si internationale. Dupa castigarea a peste 12 premii I, a Premiului UNIMIR (2012-2013, 2013-2014), a Premiului Fundatiei pentru comunitate (2013-2018), cea mai recenta recunoastere, obtinuta in 2017, este Premiul de Excelenta in Muzica al Academiei Americano-Romane pentru Stiinte si Arte pentru cel mai bun interpret in calitate de solist, membru al unui ansamblu de muzica de camera sau acompaniator.
Debutul solistic, la doar 17 ani in compania orchestrei Filarmonicii de Stat din Sibiu a fost urmat de noi aparitii alaturi de orchestrele simfonice din tara. In repertoriul solistului au patruns rapid piese de rezistenta ale genului, lucrari concertistice de W. A. Mozart, L. van Beethoven, E. Grieg, F. Liszt, R. Schumann, F. Chopin, S. Rahmaninov si W. Lutosławski. Preocupat deopotrivǎ de muzica de camera, Botond a sustinut, in perioada 2015-2016, integrala Sonatelor pentru pian si vioara de Mozart si Beethoven.

Citeste si :  Concert Liszt cu pianistul Mihai Ungureanu la Filarmonica ”Oltenia”

Preturi bilete: 40 lei; 10 lei (elevi, studenti, seniori)
Agentia de bilete, Calea Unirii, nr.16
Telefon: 0251.414.698
Program: luni – vineri; orele 10:00 – 18:00

Lasa un comentariu aici !

Da o stea articolului !

 / 3 Privacy Policy

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.